Ik ben dol op restjes; wat geeft er meer voldoening dan van een aantal kleine beetje één
heerlijk gerecht te maken?
Van die restje groente en pasta maak je de heerlijkste minestrone soep.
Of je maakt een heerlijke groente curry van die restjes groenten. Restje rijst worden rijstepap.
Zo ontstonden deze repen ook; ik had een restje zoete aardappelpuree, ik had nog een handje amandelen en rozijnen liggen (gemengd). En dat leidde uiteindelijk tot deze heerlijke kleverige zoete aardappelrepen.
Zoete Aardappel Snack RepenAangepast van Shared Bites
Nodig:
- 90g havermout
- 90g (volkoren)bloem
- 1 tl kaneel
- 2 el lijnzaad
- snuf zout
- 2 el dadelstroop, honing of suikerstroop
- 250g zoete aardappelpuree
- 2 el bruine suiker
- handje rozijnen
- 2 el amandelen, grof gehakt
- evt. 2 el yoghurt of melk
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
- Meng de havermout, meel, kaneel, lijnzaad en zout is.
- Meng de zoete aardappelpuree, dadelstroop, bruine suiker in een aparte kom.
- Schep het zoete aardappelpuree mengsel door de droge ingrediënten totdat alles gemengd is. Als het mengsel
nog te droog is kun je de extra yoghurt toevoegen. - Schep de rozijnen en amandelen erdoor.
- Schep het mengsel in de vorm en duw stevig aan.
- Bak 25 minuten totdat het lichtbruin is. Snijdt in stukken en laat verder afkoelen.
Geeft 5-6 repen
Leave a Reply