Fudge Brownie Cookie Dough Cake

posted in: Brownies, Gebak, Snacks, Taart | 0

Je moet het jaar uitgaan met knaller, toch?
Wat dacht je van twee lagen chocolade cake met eromheen cookie dough botercrème en erbovenop een laag chocoladebrownies?
Is dat knaller genoeg? Ik vind van wel, maar één ding is het in ieder geval, super decadent en super lekker!
En je hebt nog net genoeg tijd om hem te maken voor Nieuwjaar (voordat al je goede voornemens in gaan ;))

Fudge Brownie Cookie Dough Cake
Aangepast van Raspberri Cupcakes
IMAG0252
Nodig brownies:

  • 200g chocolade
  • 200g boter, in stukjes
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 200g suiker
  • 115g bloem
  • 35g cacao

Nodig cake:

  • 115g bloem
  • 270g bloem + 30g maïzena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2tl zout
  • 225g suiker
  • 3 grote eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 160ml karnemelk
  • 90ml kokend water
  • 30g cacao

Nodig botercrème

  • 250g boter
  • 130g lichtbruine basterdsuiker
  • 315g poedersuiker
  • 85g bloem
  • 1/2tl zout
  • 2 el melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200g pure chocolade, fijngesneden

Nodig garnering:

  • 100g pure chocolade

Hoe maak je het:

  1. Begin met de brownies.
    Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een ovenschaal in én bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain marie. Mix de eieren en eidooiers. Laat het chocolademengsel een
    beetje afkoelen en roer dan het ei-mengsel erdoor.
  3. Meng de suiker en bloem in een grote kom. Roer de cacao erdoor. Voeg het chocolademengsel toe en roer kort.
    Bak 45-50 minuten totdat een satéprikker in het midden gestoken er met een paar kruimels uitkomt.
  4. Laat afkoelen, verpak in plasticfolie en laat een nacht rusten.
  5. Bak de cake. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. En bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier en
    vet de randen in.
  6. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
  7. Mix de boter en suiker in een aparte kom met een mixer op hoge snelheid tot een licht en luchtig mengsel. Zet de mixer
    lager en voeg de eieren één voor één toe. Voeg de bloem afgewisseld met de karnemelk in twee keer toe.
  8. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom. Meng de cacao met kokend water en roer door 1/3 aparte gedeelte van het beslag.
  9. Schep de 1/2 van het beslag in de ene springvorm en de andere helft in de andere. Wissel het vanille en cacao beslag af zodat
    je een schaakbordpatroon krijgt. Haal een mes door het beslag zodat je een ‘’swirl’’ krijgt.
  10. Bak 30-45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
    Verpak in plasticfolie tot gebruik.
  11. Maak de botercrème. Mix de boter en basterdsuiker met de mixer op hoge stand tot een luchtig mengsel. Mix de poedersuiker erdoor tot
    alles gemengd is. Roer de bloem en zout erdoor. Roer de melk erdoor. En schep tenslotte de chocolade erdoor.
  12. Samenvoegen. Zet één cakelaag op een taartplateau en besmeer met een laag botercrème. Leg de tweede cake erop en besmeer de hele cake
    met botercrème. Snijdt de brownies in kleine stukjes en leg bovenop de cake.
  13. Smelt 100g chocolade en giet over de bovenkant van de cake.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.