Kaki Fruit Tahini Brood

posted in: Repen, Snacks, vegan, vegetarisch | 2

Elk jaar ben ik weer verbaasd als ik kaki fruit zie liggen.
Vergis je niet ik vind ze heerlijk, maar op één of andere manier verdwijnen ze altijd een beetje
uit mijn geheugen. Misschien komt het omdat ze redelijk kort te verkrijgen zijn, misschien maakt dat ook
wel waarom ik ze zo lekker vind. Misschien is het ook wel dat kaki fruit bijna niet wordt gebruikt in de
Nederlandse keuken. Het is nog een fruitsoort die bijzonder is, in een tijd waar je aardbeien het hele jaar zo
kan kopen of kan kopen in ‘’aardbeiyoghurt’’ variant.
En nu moet ik zeggen dat ik kaki het liefst zo eet, maar als ze heel erg rijp worden kan dat een beetje moeilijk
worden en dan is dit brood een ideale en hele lekkere manier om ze te verwerken.
Het brood is lichtzoet en heerlijke nat, kleverig (het klinkt niet goed, maar is juist héél lekker), zeker een aanrader.

Tips:

  • Tahini kan je vervangen door olie (60ml) of een andere noten/zadenpasta.
  • Geen dadelstroop? Gebruik appelstroop, honing, suikerstroop of agave.

Kaki Fruit Tahini Brood

IMG_1595

Nodig:

  • 2 kleine kaki fruit
  • 2 el melk
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 60g tahini
  • 80g dadelstroop of honing
  • 120g volkorenbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1/8 tl zout
  • grote hand rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
  2. Pureer 1 kaki tot pureer en snijdt de andere in kleine stukjes.
  3. Meng de volkorenbloem, bakpoeder, koekkruiden en zout in een grote kom.
  4. Meng in een andere kom de melk, lijnzaad-mengsel, tahini en dadelstroop.
  5. Roer de natte ingrediënten door de droge totdat het net gemengd is.
  6. Schep de in stukjes gesneden kaki en rozijnen door het beslag.
  7. Schep het beslag in de bakvorm en bak 35-45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 6 stukken

2 Responses

  1. Pauline

    Aangezien ik gek ben op klef brood/gebak (raar familie trekje) en kaki fruit lekker vind, heb ik besloten dit brood te maken. Het is inderdaad echt heerlijk! Dit ga ik vaker maken. Bedankt voor dit super recept!

  2. Anne

    hihi, die van mij waren wel errug klef. Dat komt denk ik omdat de melk op was en ik toen besloot om à 2 eetlepels water erbij te doen (heel eventjes de kraan open, denk dat het uiteindelijk toch 2 eetlepels waren :P) De smaak was wel heel goed :) Heb appelstroop en zonnebloemolie gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.