Review: Aldi 100% Fruitsnoepjes

posted in: Review | 0

Jippie weer een review :)
Maar in de maand juni ga ik proberen budgetproducten te reviewen, zo dook ik afgelopen week de Aldi in voor een aantal mogelijk De Bakparade vriendelijke producten.
Maar heb je nog een budget vriendelijk product dat ik echt MOET reviewen of waar je benieuwd van bent wat ik ervan vind? Laat het me dan weten via de comments of email!

Wat?
Snoepfabriek 100% fruitsnoepjes
 
Waar?
Aldi
 
Wat kost het?
1,50 euro voor 8 zakjes
 
Waarom gekocht?
Snoepjes gemaakt van 100% fruit? Dat klinkt interessant en ik vermoed dat er een addertje onder het gras zit… 
 
 
 
Hoe ziet het er uit?
Een plastic zak met op de voorkant een plaatje van de fruitsmaken die erin zitten en veel kreten, vrij van kleurstoffen etc. In de zak zitten 8 kleine zakjes met daarin de snoepjes, de snoepjes zelf hebben de vorm van het fruit waarvan ze gemaakt zijn.
Ingrediënten:
 
Word ik blij van de ingrediënten: 
Nee niet echt, het eerste ingrediënt is suiker uit fruitextract, wat natuurlijk ook gewoon suiker is en ik niet perse natuurlijk zou noemen. Verder is er geen banaan in dit snoepje te bekennen alleen ‘geconcentreerd banaansap’, wat ik een beetje raar vind klinken. En waarom moet appel of een ingrediënt van appel altijd in fruitproducten zitten (ik weet het antwoord wel, omdat het goedkoop is), als ik banaan koop dan verwacht ik ook dat banaan het eerste ingrediënt is. Overigens geldt dit voor andere smaken ook. 
Cijfer: 3
 
Voedingswaarde
 

Word ik blij van de voedingswaarde?
Niet specifiek. Er zit geen vet of eiwit in, wat te verwachten is aangezien het puur suiker is. Op zich zou dat niet eens zoveel uit maken als ook de goede voedingsstoffen erin zouden zitten, maar er zit ook maar 1,7% vezels in. Jammer als je dit vergelijkt met de voedingswaarde van de AH gedroogde Fruit Repen dan zie je dat het veel beter kan!
Cijfer: 5
Hoe smaak het? 
 
De snoepjes hebben een beetje de structuur van hele zachte winegums, helemaal niet verkeerd, hoewel iets steviger lekkerder zou zijn geweest. Qua smaak proeven ze echt naar respectievelijk banaan, sinaasappel, aardbeien en blauwe bessen, maar niet super erg en hoewel de eerste smaak goed is, hebben ze een nare nasmaak die ik niet echt kan thuisbrengen.
Cijfer: 6
Conclusie:
Leuk geprobeerd Aldi, maar het is het toch net niet.
Cijfer: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.