Een van de populairste recepten op de blog; het recept dat echt iedereen lekker vind en dat zelfs in een kookboek verscheen, is nog altijd de Snicker Havermout Repen.
Maar omdat ik weet dat er heel veel mensen zijn die graag suikervrije recepten zien, ging ik aan de slag om een suikervrije variant te maken. En met een beetje hulp van mijn grote vriend, de banaan is dat gelukt :)
Suikervrije Banaan Snicker Havermout Repen
Nodig:
- 1 kleine banaan
- 65g pindakaas
- 100g havermout
- 1 el lijnzaad
- 1 el cacao
Hoe maak je het:
- Bekleed een kleine vorm met plastic folie.
- Prak de banaan fijn.
- Verwarm de banaan en pindakaas al roerende in een kleine steelpan totdat het goed gemengd is.
- Roer de lijnzaad erdoor en verwarm nog kort.
- Schep de cacao en havermout erdoor.
- Giet het mengsel in de vorm en duw stevig aan.
- Laat een paar uur opstijven in de koelkast of diepvries en snijdt in stukken.
Geeft 6 stukken
Leonie
Hoi,
In het kader van suikervrij eten je recept geprobeerd, het lijkt me heerlijk (staat nu in de diepvries)! Ik hield bij het mengen van de banaan en de pindakaas alleen een vrij droog mengsel over. Met geen mogelijkheid kreeg ik daar nog 150g havermout doorheen geroerd. Heb de helft gedaan. Hoort dat zo droog?
Groeten, Leonie!
Octopoes
Net als Leonie kreeg ook ik niet alle havermout kwijt in dit receptje. Omdat ik nog 1 el appelmoes toegevoegde kreeg ik er 115gr havermout onder. Staat nu in de diepvries, benieuwd morgen!
P.S. Grote fan van jouw receptenblog!
Wat ik eet deel II | De Bakparade De Bakparade
[…] zilverui, olijf, feta), flink stuk meergranenstokbrood.Tussendoor: 2 nectarines, 4 kikkersnoepjes, 2 suikervrije snickerrepen, kom meloen Diner: quinoa risotto met aubergine, champignon, rucola en fetaToetje: banaanijs met […]
Mariska
Ik heb ze gisteren ook gemaakt, en het resultaat was niet zo prettig. Ook erg droog en smaakloos. Ben wel gewend aan suikervrij maar vond de cacao erg korrelig doorkomen.. Misschien wat hazelnoot olie toevoegen? Of zou dit niet kunnen?
Inge
Wat jammer dat je het niet lekker vond, misschien een wat grotere banaan gebruiken?
En hazelnootolie toevoegen lijkt me geen probleem!
Sjak
Ik heb de lijnzaad in 3 eetlepels water laten weken en daarna toegevoegd. Dan is het meteen niet meer droog. Het staat nu in de vriezer.
marjoleine
Ik heb 2 eetlepels kokosolie toegevoegd en pinda’s. Smaakt zo prima
Daggaz
Hoi ik heb eventueel wat tips.
Heb wat kokosolie bij gedaan.
En van de pindakaas heleas pindakaas zonder nootjes.van de Aldi.
Hier zit geen enkele wijze van suiker in dus prima te doen
Eet smakelijk