Suikervrij Banaan Mueslibrood

posted in: Gebak, Snacks, Suikervrij, vegan | 4

Jullie weten dat ik dol ben op bananenbrood, er staan al een heleboel versies van dit heerlijke brood op de Bakparade.
Maar wat nog miste? Een suikervrije variant, maar die is er nu.
Geinspireerd op het recept van de dadel spelt repen, wederom gemaakt met de heerlijke natuurlijke zoetheid van dadels en de stevige bite van de zeer goedgevulde Duitse muesli die ik meenam uit Berlijn.
Een groot succes, al zeg ik het zelf :) (en de andere die het proefde vonden dat ook :))

Suikervrij Banaan Mueslibrood

Nodig:

  • 100g dadels, zonder pit
  • 100g muesli
  • 100g speltmeel
  • 2 bananen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 25g dadels, fijngehakt
  • 25g zonnebloempitten

Hoe maak je het:

  1. Zet de dadels onder met heet water en laat 15 minuten staan.
  2. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Pureer de dadels en bananen met de staafmixer tot een gladde puree.
  4. Meng de muesli, speltmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
  5. Roer de banaan-dadelpuree erdoor.
  6. Schep de dadels en zonnebloempitten erdoor. Schep in de vorm en bak 30 minuten.
  7. Laat afkoelen en snijdt dan in repen.

Geeft 6-8 stukken

4 Responses

  1. Anne

    Vanmorgen heb ik dit brood gemaakt. Het is werkelijk overheerlijk!!!!!!!!!!!! Dank je wel voor dit prachtige recept. Ik heb het gewoon in een kleine cakevorm gedaan en dat kan ook heel goed.
    Dit is de eerste keer dat ik dit heb gemaakt en er gaan nog vele keren volgen.
    Hartelijke groet
    Anne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.