Pompoen Kokos Volkoren Brood

posted in: Brood, Gebak, Snacks, Suikervrij | 3

Ik had een enorme pompoen en wist niet goed wat ik er mee moest doen. Pompoensoep? Nee saai al zo vaak gemaakt. In de curry? Nee geen zin in, ik had zin om te bakken!
En toen kwam ik een recept tegen voor een pompoen kokos brood, wowie dat klinkt lekker :) 
Zo gevonden, zo gebakken! 
En buiten dat het een prachtige kleur heeft, is het ook nog heerlijk van smaak en textuur
 
Pompoen Kokos Volkoren Brood

Nodig:

  • 60g volkorenbloem
  • 30g havermout
  • 80g dadelsuiker (of gewone suiker)
  • 260g pompoenpuree
  • 80ml melk
  • 40g kokosrasp
  • 10 gedroogde abrikozen, fijngesneden.

Hoe maak je het:

  1. Vet een kleine springvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de volkorenbloem, havermout en dadelsuiker.
  3. Meng de pompoenpuree en melk.
  4. Schep het pompoenpuree-melk mengsel door de droge ingredienten.
  5. Schep de kokos en abrikozen erdoor.
  6. Schep het mengsel in de bakvorm en bak 25 minuten, totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Geeft 6 stukken 

3 Responses

    • Inge

      Heel makkelijk! Je kookt pompoen totdat deze zacht is en dan pureer je het :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.