Peer Pepernoot Kruidkoek

posted in: Cake, Gebak, Suikervrij | 7

Kom op geef het maar toe, je hebt ergens nog een restje pepernoten liggen.
Elk jaar met Sinterklaas is het weer hetzelfde verhaal, de pepernoten komen je inmiddels de neus uit, maar
ja weggooien is ook zo zonde…
Dus stel ik voor gebruik de pepernoten voor deze Kruidkoek. De pepernoten geven een heerlijke
kruidige smaak. Maar ik beloof je, je zal niet het idee hebben dat je pepernoten aan het eten bent :)

IMG_4471

Nodig:

1 kleine peer
3 el appelstroop
2 el gemalen lijnzaad
1 el zonnebloemolie
100g volkorenmeel
1/2 tl bakpoeder
100g pepernoten, grofgestampt
handje rozijnen
evt. 1 el basterdsuiker

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Rasp de peer fijn en roer de appelstroop, lijnzaad en olie door elkaar.
  3. Roer de volkorenmeel, bakpoeder, pepernoten en rozijnen erdoor.
  4. Schep in de vorm en bestrooi met de basterdsuiker
  5. Bak 25 minuten totdat deze lichtbruin is.

Geeft 6-8 stukken

7 Responses

  1. Inge

    Wat is precies het verschil tussen volkorenmeel en tarwebloem bijvoorbeeld? Heb alleen het laatste in huis maar wel zin om het te maken :p

    • Inge

      Hoi Naamgenoot :)
      Het enige verschil tussen volkoren en tarwe is dat volkorenmeel nog gedeeltelijk de buitenkant van de tarwekorrel bevat waar alle in vezels in zitten en het dus wat gezonder is, maar je kunt ook gewoon witte = tarwe bloem gebruiken!

  2. Noor

    Naast bananenbrood heb ik ook deze gemaakt voor mijn verjaardag. Mijn zus: ‘Lekker! Het is een soort ontbijtkoek, maar dan lekker.’
    Had alleen geen pepernoten, maar wel speculaasbrokken. En als nou je staafmixer/keukenmachine het even begeeft en je wil grofgestampte brokjes…. pak gewoon even de stamppotstamper. :D Dat gaat ook prima en je krijgt er spierballen van!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.