Weer tijd voor een eetdagboek! Deze keer heel anders dan de Paleo van vorige week. Dit keer
een dagboek van een veganistische chef en iemand uit Belgie (ik heb ook heel veel Belgische lezers!).
Wil je meedoen? Aanmelden kan altijd via [email protected]
Dag! Ik ben Leentje (38). Ik werk als veggie chef in het gentse restaurant Avalon en schrijf naast mijn eigen blog KOOKEETLEEF ook stukjes voor het blog van iloveeco en visitamagazine. Ik organiseer dit voorjaar de PUURKUUR, een zuiverende reeks workshops rond ecologisch, lekker en gezond eten en leven om de lente sprankelend mee in te zetten.
Daarnaast ben ik heel graag selfmade mamma, onstuimig stadsmoestuinier, iyengar yogi, urban ecostyler, vegan foodcoach en gepassioneerd door schrijven. Mijn literair blog vind je hier.
Dag 1
Ontbijt
Homemade granola
Middagmaal
Pindasmoothie
Avondmaal
Blackpeppertempeh
Gnocchi a la Romana
(Recepten uit Super Natural Every Day en Super Natural Cooking van Heidi Swanson)
Dag 2
Ontbijt
Granola
Middagmaal
Marokkaanse tomatenrodelinzensoep met pittabrood en wildekruidentapenade
Gebakken kikkererwten met spruitjes
Tussendoor
Granaatappel
Yogi detoxthee (love Yogithee!)
Avondmaal
Zesgranenpannenkoeken met perenstroop (homemade door mijn pappa!)
Dag 3
Ontbijt
Granola
Middagmaal
Witte basmati
Tempehcurry met zoete aardappel en paksoi
Geblancheerde worteltjes met Yoghurtposteleinhumus
Gekarameliseerde rodebietjes in de oven
Gesmoorde spinazie
Gebakken knolselder met mosterdzaad
Wittekoolsalade met pompoencitroenvinaigrette
De dagschotel bij Avalon!
Avondmaal
Rodelinzensoep met pittabrood en wildekruidentapenade
Vlierbessensuperboost
Receptjes!
Homemade granola
Nodig voor 1 bokaal
200g groffe havervlokken
100g gedroogd fruit in kleine stukjes ( kies bio, anders gezwaveld!)
agave- of ahornsiroop
100g noten-pitten-zadenmix
1 el kaneel
5 el ahornsiroop
5 el volkorenmeel
1 snuif zout
Hak de noten grof.
Meng in een kom met de ahornsiroop, vlokken, bloem en zout.
Rooster in een oven van 150°C of in een pan op laag vuur tot goudbruin. Meng regelmatig om.
Wildekruidentapenade
Nodig voor 200g:
10 kerstomaatjes
1 bussel wilde kruiden naar keus
(ik gebruikte duizendblad, oostindische kers, paardebloemblad, klaver)
100 g zonnebloempitten geroosterd
3 el boekweitvlokken (of andere vlokken)
100 ml olijfolie
2 tenen look geperst
2 el citroensap
peper en zout
Alles blenden en dippen of smeren!
Vlierbessensuperboost
Het middeltje tegen alle winterkwaaltjes
4 el vlierbessensiroop
1 citroensap
1 kop warm water
1 el honing
Drink it HOT! Keep it WARM!
Dankjewel Leentje voor je dagboek, super leuk om te lezen, wat een veganistisch persoon zoal eet. Het klinkt allemaal super lekker en heel bijzonder :) En die tapenade staat zeker een keer op de planning! Ik vind het ook heel bijzonder om te zien dat je bijna geen tussendoortjes eet, maar ik denk dat dit niet nodig is door de grote lunches/dinners die je eet?
Eetdagboek | KOOKEETLEEF
[…] vertel u wat ik eet op De Bakparade! Met […]
Lusie
wauw leentje! Guapa!!
Eline moreaux
Ziet er absoluut heerlijk uit! Staat al op mijn pinterest om eens te maken:)
Afieke
Ik zat net vanochtend te mijmeren hoe ik meer groente kan toevoegen aan mijn lunches, en nu lees ik dit! Wat heerlijk inspirerend veel groente eet je, Leentje!