Wortel Walnoot Spread

posted in: Dips en spreads | 17

Jullie waren heel erg benieuwd naar de wortelspread die ik vorige week in mijn week had staan.
En dat is zeer zeker niet zonder reden, want dit is echt heel erg lekker!
Na aanleiding van mijn overzicht met vegetarisch broodbeleg, begon ik na te denken over de mogelijkheid om
zelf spreads te maken en zo kwam ik op dit recept. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was, maar toen
ik een hap nam van deze spread was dat helemaal weg, want het is echt heerlijk!

Wortel Walnoot Spread

wortel spread

Nodig:

750g wortel, schoongemaakt en in kleine stukjes
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl cajunkruiden
1 tl (gerookte) paprika
1/4 tl zout
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl peper
handje walnoten, grof gehakt

Hoe maak je het:

1. Kook de wortel heel gaar, als je er een vork in steekt moet dat heel makkelijk gaan.
2. Doe de wortel samen met de andere ingrediënten in een grote kom en pureer met de staafmixer glad.
3. Roer de grofgehakte walnoten erdoor.

17 Responses

  1. Petra

    Dat klinkt superlekker! Maar lijkt me wel een gigantische hoeveelheid worden met zoveel wortel, of lijkt dat maar zo???

  2. Marieke

    Ziet er lekker en gezond uit!
    Ik neem aan dat dit een portie is wat je niet in één week op eet. Zou je het ook in kunnen vriezen denk je?
    Erg leuke site btw!

  3. Irene

    Lijkt me lekker, maar wat is gerookte paprika? Ik neem aan dat ik ook paprikapeder kan nemen?

  4. Marleen

    Wat een topper……… Iedereen vroeg het recept op feestje!!! Ha Ha

  5. José

    Hallo Inge,

    lijkt me een lekker recept, maarre…. als je een wortel lang kookt en je het beleg ook nog een week moet bewaren voor het helemaal op is, dan lijkt het me, dat er na zelfs één dag al niet erg veel vitaminen in zitten.
    Hoe zie jij dat?
    Graag respons via mijn e-mail. :)

    groetjes
    José

    • Inge

      Haha daar heb je misschien wel gelijk in, je zou het eventueel in kleine porties kunnen invriezen dan zouden er meer nutrienten bewaard blijven. Maar het is hoe dan ook gezonder dan enig beleg dat je in de winkel kan kopen :)

    • Inge

      Goede vraag Renske, ik denk een dag of 3-4. Maar je kan het altijd in kleine porties invriezen dan is het zeker 2-3 maanden goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.