Jullie waren heel erg benieuwd naar de wortelspread die ik vorige week in mijn week had staan.
En dat is zeer zeker niet zonder reden, want dit is echt heel erg lekker!
Na aanleiding van mijn overzicht met vegetarisch broodbeleg, begon ik na te denken over de mogelijkheid om
zelf spreads te maken en zo kwam ik op dit recept. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was, maar toen
ik een hap nam van deze spread was dat helemaal weg, want het is echt heerlijk!
Wortel Walnoot Spread
Nodig:
750g wortel, schoongemaakt en in kleine stukjes
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl cajunkruiden
1 tl (gerookte) paprika
1/4 tl zout
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl peper
handje walnoten, grof gehakt
Hoe maak je het:
1. Kook de wortel heel gaar, als je er een vork in steekt moet dat heel makkelijk gaan.
2. Doe de wortel samen met de andere ingrediënten in een grote kom en pureer met de staafmixer glad.
3. Roer de grofgehakte walnoten erdoor.
Petra
Dat klinkt superlekker! Maar lijkt me wel een gigantische hoeveelheid worden met zoveel wortel, of lijkt dat maar zo???
Inge
Ik had het in een week op, maar heb ook als dip gebruikt dan gaat het wel wat sneller ;)
Tiff - The CineFiles
Jaaa het recept is er! Ik was er al zo benieuwd naar! Deze ga ik dit weekend nog even uitproberen, thanks voor het delen :)
Marieke
Ziet er lekker en gezond uit!
Ik neem aan dat dit een portie is wat je niet in één week op eet. Zou je het ook in kunnen vriezen denk je?
Erg leuke site btw!
Inge
Ik heb het wel in een weke opgegeten, maar invriezen lijkt me geen probleem :)
Amber
Ik vind de spread erg lekker! bedankt voor je recept :-)
Champignon Pâté | De Bakparade De Bakparade
[…] ten derde ben ik best trots op de foto, die is toch aardig gelukt :) Lust je geen champignons? De wortelspread is ook zeker een […]
Irene
Lijkt me lekker, maar wat is gerookte paprika? Ik neem aan dat ik ook paprikapeder kan nemen?
Inge
Dat kan maar gerookt paprika poeder is wel echt anders qua smaak, zeker het aanschaffen waard :)
Marleen
Wat een topper……… Iedereen vroeg het recept op feestje!!! Ha Ha
Inge
Ahh wat leuk :)
José
Hallo Inge,
lijkt me een lekker recept, maarre…. als je een wortel lang kookt en je het beleg ook nog een week moet bewaren voor het helemaal op is, dan lijkt het me, dat er na zelfs één dag al niet erg veel vitaminen in zitten.
Hoe zie jij dat?
Graag respons via mijn e-mail. :)
groetjes
José
Inge
Haha daar heb je misschien wel gelijk in, je zou het eventueel in kleine porties kunnen invriezen dan zouden er meer nutrienten bewaard blijven. Maar het is hoe dan ook gezonder dan enig beleg dat je in de winkel kan kopen :)
Renske
Hoi Inge,
Hoelang kun je dit bewaren?
Inge
Goede vraag Renske, ik denk een dag of 3-4. Maar je kan het altijd in kleine porties invriezen dan is het zeker 2-3 maanden goed.
Mo
Hi, wat maakt dat je de wortels kookt? gr Mo
Inge
Hoi Mo,
Zodat de wortel makkelijker gepureerd kan worden :)
groeten Inge