Boekweit Goji Bessen Cake

posted in: Cake | 5

Nadat ik vorige week Witte Chocolade Boekweit Banaan Brood maakte met natuurlijk boekweit,
stond dat pak boekweitbloem me toch een beetje aan te staren. Ik moest en zou er meer mee maken,
met deze heerlijke, maar ook moeilijke meelsoort. Boekweit heeft namelijk een hele krachtige smaak, maar
ook een beetje lastige smaak. Het heeft toch een krachtige tegenhanger nodig qua smaak.
Maar een heel lang verhaal over boekweit, daar gaat het eigenlijk niet om, het gaat om deze heerlijke cake, die gezond
makkelijk en vooral heel erg lekker is!

Boekweit Goji Bessen Cake

IMG_4876

Nodig:

130g boekweitbloem
20g kokos
2 1/2 tl bakpoeder
200g appelmoes
3 el kersenjam
1 el olie
25g gojibesen, geweld
hand noten, fijngehakt

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng de boekweitbloem, kokos en bakpoeder in een grote kom.
3. Meng in een andere kom de appelmoes, jam en olie.
4. Schep de natte ingrediƫnten door de droge.
5. Schep de gojibessen en de noten door het beslag en giet in de vorm.
6. Bestrooi met suiker als je dat wilt.
7. Bak 20 minuten en laat helemaal afkoelen voordat je deze in stukken snijdt.

Geeft 6 stukken

5 Responses

  1. Martine

    Hi, fijn dat je met boekweit aan de slag bent. Ik zie vaak appelmoes in je recepten voorkomen. Vanwaar dit ingredient? Is het een vervanger voor iets (suiker?) of vuller? Ik ben benieuwd. Groetjes, Martine

    • Inge

      Appelmoes is idd vaak een vervanger voor suiker of boter, maar kan ook heel goed als vuller dienen als je bv stevia als zoetstof wil gebruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.