Champignon Pâté

posted in: Dips en spreads | 12

Ik ben super trots op dit recept.
Waarom? Nou ten eerste is deze champignon pâté echt super duper lekker.
Ten tweede kreeg ik het voor elkaar om een vleeseter te laten klagen dat ik de champignon pâté had opgegeten
en dat er geen meer was.
En ten derde ben ik best trots op de foto, die is toch aardig gelukt :)
Lust je geen champignons? De wortelspread is ook zeker een aanrader!

Champignon Pâté

Champignon Pate

Champignon Pate

Nodig:

250g champignons, in plakjes
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 tl kerriepoeder
1 tl azijn
snuf gerookt paprika poeder
1 el gemengde notenpasta (of pindakaas)
handje pinda’s

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op midden hoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook kort aan (2 minuten).
3. Voeg de champignons en de kerrie toe en bak totdat de champignons lichtbruin zijn
en hun vocht hebben losgelaten.
4. Voeg de azijn toe en laat het vocht verdampen.
5. Doe de champignons samen met de notenpasta, pinda’s en paprikapoeder in een kom en
pureer grof met de staafmixer.

12 Responses

  1. Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker eens proberen!

  2. Ik snap dat je er trots op bent ;) net gemaakt en inderdaad super!

  3. Lijkt me erg lekker.
    Hoe lang kan je deze champignon pate bewaren?

  4. Heerlijk, ga ik zeker veel vaker maken!

  5. Echt een heerlijk recept! Ik heb het al meerdere keren gemaakt.

  6. Gisteravond voor de tweede keer gemaakt..op verzoek van mijn man die het heerlijk vindt op brood!
    Nog beter gelukt dan de eerste keer. Wat extra kruiden en amandelpasta toegevoegd. Goed smeuïg en smikkelen!

  7. André siebelink

    Veel te vochtig. Wil je de hoeveelheden nog even bekijken? Ik heb heb alleen drab als resultaat en het juist een minimum aan vochthoeveelheden toegevoegd. Ipv pindakaas zou wellicht alleen een flinke hand noten genoeg zijn?

    • Wat leuk dat je het hebt uitgeprobeerd, maar is natuurlijk wel balen dat het niet gelukt is :(
      Heb je de champignons zo lang laten bakken totdat ze hun vocht hebben losgelaten en het vocht is verdampt? Dat is het enige dat ik kan bedenken dat mis kan zijn gegaan. Ik zal het recept morgen of overmorgen nog eens maken en controleren.

      groetjes Inge

Leave a Reply