Ik ben super trots op dit recept.
Waarom? Nou ten eerste is deze champignon pâté echt heel lekker, op een boterham, op een crackertje (bijvoorbeeld zelfgemaakte zaden crackers) of als dip voor worteltjes, komkommer of paprika.
Ten tweede kreeg ik het voor elkaar om een vleeseter te laten klagen dat ik de champignon pâté had opgegeten en dat er geen meer was.
En ten derde ben ik best trots op de foto, die is toch aardig gelukt :)
Lust je geen champignons? De wortelspread is ook zeker een aanrader!
Vegetarische Champignon Paté
Nodig:
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
250g champignons, in plakjes
1 tl kerriepoeder
1 tl azijn of citroensap
1/2 tl gerookt paprika poeder
1 el gemengde notenpasta (of pindakaas)
30g pinda’s of walnoten
Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op midden hoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook kort aan (2 minuten).
3. Voeg de champignons toe en bak totdat de champignons lichtbruin zijn en hun vocht hebben losgelaten.
4. Voeg de kerrie en paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
5. Doe de champignons samen met de notenpasta, pinda’s of walnoten en limoensap in een kom en pureer grof met de staafmixer of doe dit in de keukenmachine.
Liesl
Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker eens proberen!
Een weekje suikervrij | De Bakparade De Bakparade
[…] Champignon Pâté […]
Loes
Ik snap dat je er trots op bent ;) net gemaakt en inderdaad super!
Danielle
Lijkt me erg lekker.
Hoe lang kan je deze champignon pate bewaren?
Inge
Ik weet niet precies, maar zeker wel 5 dagen in de koelkast.
Karin
Heerlijk, ga ik zeker veel vaker maken!
Inge
Ahh wat leuk :)
Janna
Echt een heerlijk recept! Ik heb het al meerdere keren gemaakt.
Inge
Wat ontzettend leuk om te horen :)
Loes
Gisteravond voor de tweede keer gemaakt..op verzoek van mijn man die het heerlijk vindt op brood!
Nog beter gelukt dan de eerste keer. Wat extra kruiden en amandelpasta toegevoegd. Goed smeuïg en smikkelen!
André siebelink
Veel te vochtig. Wil je de hoeveelheden nog even bekijken? Ik heb heb alleen drab als resultaat en het juist een minimum aan vochthoeveelheden toegevoegd. Ipv pindakaas zou wellicht alleen een flinke hand noten genoeg zijn?
Inge
Wat leuk dat je het hebt uitgeprobeerd, maar is natuurlijk wel balen dat het niet gelukt is :(
Heb je de champignons zo lang laten bakken totdat ze hun vocht hebben losgelaten en het vocht is verdampt? Dat is het enige dat ik kan bedenken dat mis kan zijn gegaan. Ik zal het recept morgen of overmorgen nog eens maken en controleren.
groetjes Inge
Inge
Ik heb het nog een keer geprobeerd en bij mij was het helemaal prima. Misschien is mijn gebruik van het woord pate niet helemaal goed, het is meer een spread, zou daar het probleem in kunnen zitten?
Dielle
Ow dit lijkt me heerlijk, dat ga ik snel maken :)