Eetdagboek Martine

posted in: Eetdagboek | 3

En het is weer eetdagboek tijd :)
Dit maal glutenvrijheid van Martine!
Wil je meedoen? Aanmelden kan altijd via [email protected]
imageVia de Facebook oproep naar mensen die hun maaltijden willen bijhouden, ben ik meteen aan de slag gegaan. Eerst in het kort wie ik ben. Martine is mijn naam. Ik ben Amsterdammer, een echte. Geboren in Zuid, nette buurt, ook heel netjes opgevoed met als kind strikjes in mijn haar. Ik had altijd als eerste mijn bord leeg of soms al voor iemand überhaupt een hap had genomen, zat ik al uit te buiken. Ik at alles.
2 1/2 jaar geleden liet ik mij testen op voeding allergie. Ik merkte dat ik jeuk in mijn keel kreeg ma het eten van appels en kiwi’s en sommige noten mijn keel dichtknepen. Eenmaal getest ontving ik een waslijst aan producten waar ik intolerant voor bleek. Pfff… Dat was niet waar ik op zat te wachten. Rijst, garnalen, rundvlees, soja, sommige vers fruit en sommige noten, oh ja en tarwe!

Goed. Ik bespaar je de zoektocht. Ik eet nog steeds alles. Maar dan alleen de producten die ik mag. Haha! En ik ben fan van de reform winkels. Daar haal ik mijn favoriete producten zoals, gierst, boekweit en glutenvrije pizzabodems.

Mijn motto: glutenvrijheid!

Vandaag gegeten:
Meestal wordt ik ‘s morgens wakker met een voorkeur voor mijn ontbijt. Dan droom ik al half over mijn zelfgebakken havermoutbrood of een yoghurt met quinoavlokken. Zo gaat het eigenlijk de hele dag door. Wanneer ik ga dromen over een malse haring of een stukje kaas, dan probeer ik daar gehoord aan te geven. Ik voel me dan ook heel voldaan na mijn ‘droom’ maaltijd :)

Dag1

Ontbijt:
2 sneetjes havermoutbrood. Die had ik deze keer bereid met sesamzaad, abrikozen en amandelen.
Roomboter
Tahin met een beetje kokosrasp erop
2 speculaasjes (glutenvrij)

Tussendoor:
Een chocolade smoothie bij de Slowjuicebar

Lunch:
Wortel paprika soep met gember en komijn
1 sneetje smulbrood met roomboter en banaan

Tussendoor:
Het was koud buiten, veel wind en regen. Ik wilde iets verwarmend en een beetje power voor de aankomende les die ik ging geven.
Warme melk (lactose vrij) met quinoa vlokken, cacao poeder (rauw) en 3 mejool dadels.

Diner:
4 kastanje crackers met roomboter
Bosbessen jam
Franse l’amour kaas (bio)
2 halve perziken uit blik
1 eitje met wat zout

Dag 2

Ontbijt
2 sneetjes Havermoutbrood
Roomboter
Jong belegen kaas (bio)

Tussendoor:
1 bloedsinaasappel

Lunch:
1 kop wortelsoep

Tussendoor:
2 sneetjes havermoutbrood
Roomboter
Tahin

Diner:
Kippenbouillon
Stukje zalm

Toetjes:
2 halve perziken

Dag 3

Ontbijt:
Smoothie van banaan, kokoswater en amandelen

Lunch:
2 kastanje crackers
2 sneetjes havermoutbrood
Jong belegen kaas
1 geld paprika

Tussendoor:
1 bloed mandarijn
Pinda’s
2 halve perziken

Diner:
Biefstuk
Amaranth
Courgette + rode paprika uit de oven met knoflook, marjolein, tijm en olijfolie
Beetje mayo

Dessert:
2 choco amandelen
1 truffel

3 Responses

  1. Is dit niet heel weinig?

  2. Jij víndt het heel erg weinig, Joyce. Ik vind het wel meevallen. Zitten lekkere dingen tussen! Goed dat je je niet hebt laten kisten door je intoleranties!

  3. Wauwwww je hebt een droomvoedingspatroon voor mij!!

    klinkt echtt goed!!!!!!!!

Leave a Reply