Kleverige Noten Mueslirepen

posted in: Repen | 4

Soms maak je iets en is het super lekker, maar er zit een MAAR aan.
Dat geldt zeker ook voor dit recept, maar omdat het zo zo lekker is, moest ik het toch delen.
En je kunt dingen natuurlijk ook omdenken ;) Dus in plaats van te zeggen dat deze repen plakkerig zijn
en je ze echt uit de koelkast moest eten, noem ik ze gewoon kleverig, klinkt een stuk beter.
En hopelijk overtuigt dat jullie om ze toch zeker te maken, want ze zijn super super lekker, belooft!

Kleverige Noten Mueslirepen

Kleverige Noten Mueslirepen

Nodig:

6 el jam
1 el olie
80g havermout
40g muesli
100g gemengde noten/zaden, fijngehakt
flinke hand rozijnen
2 el gemengde notenpasta (of andere notenpasta)
2 el suiker

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verwarm 2 el jam met de olie.
3. Verdeel de havermout, muesli en noten over de bakplaat en giet de olie/jam erover heen en bak 20 minuten, roer tussendoor
1 keer door.
5. Bekleed een kleine ovenschaal met plastic folie.
4. Meng de rest van de ingrediënten in een kom.
6. Laat het havermengsel 10 minuten afkoelen nadat het uit de oven komt en roer het daarna door de rest van de
ingrediënten.
7. Schep in de ovenschaal en duw stevig aan met een lepel/ je handen.
8. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast en snijdt dan in stukken. Bewaar in de koelkast

Geeft 6-8 repen. 

4 Responses

  1. Afieke

    Hmm ik weet niet of het omdenken van plakkerig naar kleverig voor mij werkt, bij kleverig heb ik alsnog viezige associaties ;) Maaar hoera voor de plaatjes, want de reep ziet er heel lekker en aantrekkelijk uit! Wat zou er aan toegevoegd of ervan weggelaten kunnen worden om ze minder plakkerig te krijgen, heb jij al variaties geprobeerd?

  2. Lucinda

    Als je je handen schoon wilt houden tijdens het eten, kun je ze ook in een stukje bakpapier vouwen. Dit hoeft niet eens nieuwe te zijn. Als bakpapier droog is na het bakken wil ik het nog wel eens hergebruiken.
    Dit heb ik bijvoorbeeld ook gedaan met je gevulde mueslirepen: in bakpapier liggen ze in de vriezer, en ik pak ze bevroren en wel in als tussendoortje bij m’n lunchpakket. Zo dienen ze ook gelijk als een soort koelelement, en het bakpapier zorgt ervoor dat de vulling er niet uit zou kunnen lopen.

  3. Lucinda

    En nu ben ik juist op zoek naar die gevulde mueslirepen maar het het specifieke recept niet meer vinden. Je gebruikte geen jam, maar maakte zelf een fruitvulling met ik dacht maizena om te binden. En er zat een notenboter volgens mij door de reep zelf, want volgens mij had ik zelfgemaakte kokosboter gebruikt als substituut voor iets anders in het recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.