Na het succes van de wortelspread en champignon pate, wederom een spread waarbij een groente in de spotlight staat.
Ditmaal de prachtige witte groente die het imago heeft saai te zijn: de Bloemkool.
En ja als je hem alleen maar kookt naast de aardappelen, dan is het redelijk saai.
Maar probeer het eens geroosterd met kerrie en dan bereid tot een heerlijke spread.
Dan is die bloemkool opeens niet meer zo saai!
Bloemkoolspread
Nodig:
1/2 bloemkool, in roosjes
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl kerriepoeder
1/2 tl paprikapoeder
3 el olijfolie
Hoe maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Doe de bloemkool in een kom en roer er 1 el olie door en bestrooi met kerriepoeder en paprikapoeder.
3. Bak 20 minuten en schep tussen door 1x door.
4. Laat de bloemkool afkoelen.
5. Doe de bloemkool in een kom en schenk de andere 2 el olie erbij en pureer met
de staafmixer. Voeg eventueel extra olie of water toe om de gewenste structuur te krijgen.
Daniëlle
Dit wil ik graag een keer proberen! Ik eet eigenlijk alleen maar hummus op brood. :)
Noelle
Zal wel lekker ruiken deze spread haha ;-p.. Maar ik ga ‘m zeker maken! Sorry collega’s ;)