Eetdagboek Janneke

posted in: Eetdagboek | 1

Op een andere dag dan normaal, maar ook deze week mocht het eetdagboek niet ontbreken!
Deze week het woord aan Janneke en zoals altijd mocht je mee willen doen je kan je opgeven
door een mail te sturen naar [email protected]

Mijn naam is Janneke. Sinds drie jaar eet ik bewuster. Dat is begonnen 3 jaar geleden na een bezoek aan de mesoloog omdat ik last had van eczeem. Op advies van de mesoloog heb ik een periode lactose vrij gegeten. Lactose bleek niet de oorzaak van mijn eczeem, maar ik ben wel lactosevrij blijven eten omdat ik me er beter door voelde. Ik had rustigere darmen. Het laatste jaar eet ik thuis lactosevrij, wanneer ik ergens anders ben eet ik alles. Zo houden we het leuk ☺ Oja, en ik ben sinds de veganchallenge vorig jaar Flexitariër. Thuis eet ik 2x per week vis en anders vegetarisch.

Toen ik het oproepje las op ‘De bakparade’ werd ik gelijk enthousiast om een dagboekje bij te houden. Ik volg veel eetblogs en heb op die manier veel geleerd over voeding, zo probeer ik iets terug te doen. Op het moment dat je bijhoudt wat je eet, eet je bewuster. De eerste dag was een beetje aftasten. Ik merkte dat ik onbewust gezonder wilde eten dan dat ik doe. Terwijl ik het juist ook ‘goed’ vind om een eetdagboek te laten zien, waar niet alleen maar zeer verantwoorde lunches etc. in staan. Aangezien ik alleen woon eet ik normaal meestal 2 dagen hetzelfde, maar voor dit eetdagboek heb ik dat wel gevarieerd. Oja, en ik besefte me dat ik bof met alle lieve collega’s die me verwennen met lekkers ☺

collagejanneke

Dag 1

Ontbijt:
Zelfgemaakte granola met soya yoghurt (foto1)
Glas appel-peersap
Kopje groene thee
Glas water

Tussendoor:
Sinaasappel
Glas water
Kopje thee
Mini tompoes (traktatie)

Lunch:
Snert (verrassing, lieve collega had een left over mee naar werk genomen, jammie!) (foto2)
Boterham met tapenade
Glas water
Kopje koffie

Tussendoor:
Beschuit met muisjes (kraambezoek☺)
Glas bitterlemon

Diner:
Worteltjes, aardappeltjes, makreel (foto3)
Kopje thee

Avond:
Sinaasappel
Glas limonade

Dag 2

Ontbijt:
Brinta van amandelmelk, quinoa vlokken, gebroken lijnzaad, rozijnen en cacao bites. (Foto 4)
Glas water
Glas limonade
Kopje thee

Tussendoor:
Glas water
Sinaasappel

Lunch:
1,5 kopje broccolisoep (collega’s had met leerlingen gekookt) met 3 boterhammen
Glas water

Tussendoor:
Kopje thee
Glas water
Sinaasappel
4 bastogne koekjes

Diner:
Preisoep met makreel en een stokbroodje (Foto5)

Avond:
Kopje thee
Bakje gezouten pepitamix
Glas rode wijn

Dag 3

Ontbijt:
Zelfgemaakte granola met soya yoghurt
Glas appel peer sap
Glas water
Kop thee

Tussendoor:
Glas water
Kop thee
Sinaasappel

Lunch:
Volkorencroissantje (gekregen van een collega)
2 boterhammen met tapenade
Glas water
Kopje thee

Tussendoor:
Worteltjes
Glas limonade
Halve zak chocopinda’s

Diner:
Peen en uien (bij mijn ouders eten)
Ananas als toetje

Avond:
Dubbelfriss
Glas witte wijn
Crackers
Rest van de chocopinda’s

One Response

  1. aah wat een leuk eetdagboek!! lekker zeg!

    ik hou ook zooo van soep!!

Leave a Reply