Geroosterde kikkererwten

posted in: Snacks | 9

Het is zaterdagavond en waar heb je dan zin in? In iets knapperigs en hartigs om weg te knabbelen bij ”Ik vertrek”, ”Ik houd van Holland”, of gewoon een lekkere film. En dan denk je natuurlijk chips! Maar dat is nu niet meteen de gezondste keuze.
Dus ik wil je voorstellen aan de geroosterde kikkererwten!
Heerlijk knapperig en kruidig, maar net iets gezonder dan de al oude chips.
Want kikkererwten bevatten veel vezels, foliumzuur, ijzer, magnesium en eiwitten.
En de smaak kan je natuurlijk naar je eigen voorkeur aanpassen, b.v. kerrie of Italiaanse kruiden.
En als allerlaatste voordat ik door ga, deze kikkererwten zijn ook heel lekker als ”croutons” in een salade of soep.

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde Kikkererwten

Nodig:
300g gekookte kikkererwten
1 tl cajunkruiden
1 tl  (gerookte) paprikapoeder
1 el olijfolie

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de kikkererwten in een kom en besprenkel ze met de kruiden en de olie en roer goed door.
3. Leg de erwten op een bakplaat en spreidt ze uit tot één laag.
4. Bak de kikkererwten 45 minuten oer ze elke 15 minuten, laat ze afkoelen in de oven.

9 Responses

 1. Ik heb ze net uit een zakje bij de albertheijn gehaald. dacht dat is vast niet heel lekker, maar leuk om te proberen… maar k vind ze geweldig :) ze zijn naturel, ik hoorde dat wat komijn en zout ook erg lekker er op is.

 2. Heb net een zak geroosterde kikkererwten opengetrokken, maar ze zijn zo droog. Weet je daar ook wat op?

 3. Hoi marianne,

  Ze zijn inderdaad wel een beetje droog. Manieren om dat op te lossen is of als je ze zelf maakt ze wat korter te bakken, ze blijven dan wat zachter of wat ik anders zou kunnen verzinnen is ze dippen. Wat je zou kunnen proberen is ze op een bord/ in een kom te doen en dan iets van dip/saus erover gieten en dan met een lepel eten.
  Laat me weten als je een oplossing hebt gevonden.

  groet Inge

  ps ik vind het heel leuk om advies te geven :)
  pps heb je ook een blog, kon er niet op komen als ik op je naam klikte :(

 4. Hoi,

  Die kikkererwten heb ik ook eens geprobeerd volgens een recept van Steamy Kitchen wat trouwens ook een hele leuk website is. http://steamykitchen.com/10725-crispy-roasted-chickpeas-garbanzo-beans.html

  Maar, eerlijk gezegd vond ik ze niet zo lekker als ik had verwacht. Ik had ze denk ik krokanter verwacht. Nu zie ik dat jij ze eerst kookt, misschien is dat de truc…?

  Groetjes, Hazel

 5. @Hazel,

  Tnx voor je reactie, bij mij waren ze wel heel erg knapperig, ik denk niet dat dat komt dat ik ze kook, omdat uit blik natuurlijk ook gewoon gekookt is. Ik denk dat het eerder is dat je ze wat langer moet bakken (ik bak ze 45 minuten en zij maar 30-40 minuten, als je een beetje googlet die je ook dat de baktijden die aangegevn worden heel erg varieeren.
  Of het feit dat zij nog olijfolie gebruik en ik niet. Je kan ze altijd op de bakplaat laten afkoelen dan worden ze ook nog knapperiger.
  En eventueel terugleggen in de oven als ze na het afkoelen nog niet knapperig zijn.
  Ik ga ze dit weekend nogmaals maken en dan zal ik nog eens opletten.

  Liefs Inge

 6. Anonymous

  Ze zitten nu in de oven, ben benieuwd … :-)

 7. Anonymous

  Erg lekker en geslaagd! Goed recept, dank je!

 8. Ik heb bij de turkse winkel een zak geroosterde kikkererwten gekocht. Erg droog, maar heel leuk om mee te experimenteren!! Heel fijnmalen in de hakmachine tot poeder. Paar schepjes in een bakje, olijfolie, knoflook en een snufje zout, weer malen, mmmmm!!! Heerlijke dip!! Met die poeder kan je van alles, ook zoete versies!!

 9. Wat een heerlijk recept! Ik en nog even verder gaan googlen en wil nu ook linzen gaan proberen naar aanleiding van deze pagina.

  http://www.edibleperspective.com/home/2013/1/3/crunchy-roasted-lentils.html

  Ik ben super benieuwd! Lijkt me ook lekker als salade topping.

Leave a Reply