Vegan Komkommer Avocado Soep (Koud of Warm)

posted in: Soep | 11

Ik heb een hele tijd bij een groentewinkel gewerkt, een heel gezellig familiebedrijf. En tussen de middag in de lunch pauze
kregen we altijd soep (of iets anders lekkers, maar meestal soep), soms een cup-a-soupje maar soms ook zelfgemaakte tomaat
soep en mijn favoriet komkommersoep.
Ik werk inmiddels al een aantal jaar niet meer in de groentewinkel, maar die komkommersoep zit nog steeds in mijn hoofd.
Hij was zo lekker, ik heb al heel vaak gedacht die moet ik een keer zelf maken en nu kwam het er eindelijk van.
Ik moest er natuurlijk wel een andere draai aangeven door de room te vervangen door avocado en dat leidde tot een heerlijke
fris soepje met verrassend veel smaak.

Komkommer Avocado Soep

 

Nodig:

1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 grote komkommer, in stukjes
1/2-1 avocado (meer avocado = romiger)
400ml groentebouillion

Hoe maak je het:

1. Verwarm een pan met scheutje olijfolie en bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn, 2-3 minuten.
2. Voeg 3/4 van de komkommer toe en bak kort.
3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 1 minuutje doorkoken.
4. Schep de avocado erin en pureer de soep.

De soep kan warm of koud gegeten worden.
Geeft 2 grote kommen

11 Responses

  1. Francine

    Mmmmm! Ik maak ook wel eens wortelsoep, ook met olie+ui+knoflook+komkommer+bouillon,
    soms voeg ik spinazie toe. Ook een aanrader: wortelsoep met komijn en tuinbonen!

  2. Marleen

    Wat haal ik toch veel inspiraties uit jou” gezonde” site……,, heerlijk Thanks.
    Menigeen vraagt…….. Hoe kom je nou weer aan dat heerlijke recept.

    • Inge

      Ahh das lief :) Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Heel veel op internet kijken en dagdromen over smaken ;)

  3. Irene

    Nu al 4x achter elkaar gemaakt, zo lekker en makkelijk!
    Koud is helemaal favoriet deze warme dagen.

  4. Inke

    Dat lijkt me het ideale “heb ik altijd wel in huis ingrediĆ«nten ” soepje voor deze zomer , ga hem zeker proberen deze week

  5. Anky

    Ziet er lekker uit. Maar zit er feta op( de witte brokjes)
    Ik wil het recept namelijk gebruiken voor een vegatarisch diner

    • Inge

      Beste Anke,

      Ik heb de feta toegevoegd voor een zoutige bite, maar er zit alleen feta op en niet in, je kan de feta dus makkelijk weglaten. Wat groentekiemen zijn ook erg lekker om er op te leggen!

      Groeten,
      Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.