Pittige Kerrie Kokos Spread

posted in: Dips en spreads | 7

Laatst kocht ik in Duitsland in een hele leuke biologische winkel in Aken, een potje met gember-kerrie spread.
Toen ik naar de ingrediƫnten ging kijken, wist ik meteen dat ga ik zelf maken.
Zeker ook, omdat ik weet dat jullie dol zijn op lekkere spreads, na alle positieve berichten op de bloemkoolspread en wortelspread :) Deze spread is wat anders, omdat het niet op basis van groenten is, maar op basis van kokosen dat de structuur heel anders, door het
de kokos is deze heel spread heel romig.

p.s het recept van de lijnzaadcrackers volgt later :)

Bloemkoolspread

Bloemkoolspread

Wortelspread

Wortelspread

Pittige Kerrie Kokos Spread

Pittige Kerrie Kokos Spread

IMG_5640

Nodig:

1 kokosnoot, geschild en zonder bruine huid
4 el pindakaas
2 tl curry pasta
1/2 tl kerriepoeder

Hoe maak je het:
1. Pureer de kokosnoot, pindakaas, curry pasta en kerriepoeder in een keukenmachine.
2. Schep het mengsel in een steelpan en verwarm al roerende 5 minuutjes.
3. Schep weer terug in de keukenmachine en pureer nogmaals kort.

Geeft 2 kleine potjes

7 Responses

  1. Klinkt lekker.. Alleen ik zie mezelf alleen geen kokosnoot slachten. Is er een alternatief?

  2. Lekker! Kan het ook zonder keukenmachine op een andere manier?

    • Met een staafmixer zou het ook moeten lukken of als je die ook niet hebt… De kokosnoot raspen en mengen met de rest van de andere ingrediĆ«nten lukt misschien ook wel?

  3. goedemorgen Inge,
    zou je ook kokosrasp kunnen gebruiken en zo ja hoeveel moet ik dan voor deze spread gebruiken ?
    bedankt alvast,
    Rens

    • Hi Rens,

      Heel eerlijk weet ik niet of dat zou kunnen, verse kokos is natuurlijk veel ”natter” dan kokosrasp; Misschien zou je het met santem (kokoscreme) kunnen proberen?

  4. de smaak is prima, echter een “romige spread wordt het niet, “bij mij blijft het korrelig, ik heb er nog een el notenolie bij gedaan maar dat mocht niet helpen. Bij het verwarmen bakt het alleen maar aan omdat het te droog is, waar moet het vocht vandaan komen om er een spread van te maken, 4el pindakaas en 2tl pasta is niet echt veel vocht. de kokos word ook niet fijner dan gemalen kokos.

Leave a Reply