Laatst kocht ik in Duitsland in een hele leuke biologische winkel in Aken, een potje met gember-kerrie spread.
Toen ik naar de ingrediënten ging kijken, wist ik meteen dat ga ik zelf maken.
Zeker ook, omdat ik weet dat jullie dol zijn op lekkere spreads, na alle positieve berichten op de bloemkoolspread en wortelspread :) Deze spread is wat anders, omdat het niet op basis van groenten is, maar op basis van kokosen dat de structuur heel anders, door het
de kokos is deze heel spread heel romig.
p.s het recept van de lijnzaadcrackers volgt later :)
Pittige Kerrie Kokos Spread
Nodig:
1 kokosnoot, geschild en zonder bruine huid
4 el pindakaas
2 tl curry pasta
1/2 tl kerriepoeder
Hoe maak je het:
1. Pureer de kokosnoot, pindakaas, curry pasta en kerriepoeder in een keukenmachine.
2. Schep het mengsel in een steelpan en verwarm al roerende 5 minuutjes.
3. Schep weer terug in de keukenmachine en pureer nogmaals kort.
Geeft 2 kleine potjes
willeke
Klinkt lekker.. Alleen ik zie mezelf alleen geen kokosnoot slachten. Is er een alternatief?
Inge
Is echt niet zo moeilijk hoor een kokosnoot slachten (ik kan het ook), ik heb het hier https://www.debakparade.nl/2013/05/gekruide-en-zoete-kokoschips.html uitgelegd en anders misschien kokosboter gebruiken of santem.
Lisa
Lekker! Kan het ook zonder keukenmachine op een andere manier?
Inge
Met een staafmixer zou het ook moeten lukken of als je die ook niet hebt… De kokosnoot raspen en mengen met de rest van de andere ingrediënten lukt misschien ook wel?
rens
goedemorgen Inge,
zou je ook kokosrasp kunnen gebruiken en zo ja hoeveel moet ik dan voor deze spread gebruiken ?
bedankt alvast,
Rens
Inge
Hi Rens,
Heel eerlijk weet ik niet of dat zou kunnen, verse kokos is natuurlijk veel ”natter” dan kokosrasp; Misschien zou je het met santem (kokoscreme) kunnen proberen?
Leo
de smaak is prima, echter een “romige spread wordt het niet, “bij mij blijft het korrelig, ik heb er nog een el notenolie bij gedaan maar dat mocht niet helpen. Bij het verwarmen bakt het alleen maar aan omdat het te droog is, waar moet het vocht vandaan komen om er een spread van te maken, 4el pindakaas en 2tl pasta is niet echt veel vocht. de kokos word ook niet fijner dan gemalen kokos.
Sammie
Hoi Leo.
Ik lees geen review op je vraag. Ben ook benieuwd. Misschien met het water van de kokosnoot ?