Spinazie Kikkererwt Burgers

posted in: Hoofdgerecht | 1

Ik heb al heel wat verschillende burgers hier op de blog staan, maar er is toch nog wel plek voor 1 meer of niet?
Want een met spinazie die heb ik nog niet. En met het oog op meer groenten eten (zie de post hoe eet je meer groenten),
is deze spinazie burger natuurlijk ideaal. Nee het is niet super veel spinazie, maar alle kleine beetjes helpen!
En als je dan ook nog wat heerlijke kaas en pesto en toevoegt voor de smaak en wat zonnebloempitten voor de crunch.

Andere burgers?
Wortelburgers
Quinoa Tofu Paprika Burgers
Bieten Linzen Rijst Burger
Linzen Olijf Burgers

Spinazie Kikkererwt Burgers

 

IMG_5622

Nodig:

200g gekookte kikkererwten
100g verse spinazie, grof gehakt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50g geraspte kaas
1 el pesto
1 ei
3 el zonnebloempitten
4 el havermout

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie voor. Bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht.
2. Voeg de spinazie toe en bak paar minuten totdat de spinazie geslonken is.
3. Doe de kikkererwten in een kom en prak ze met een vork fijn (of doe het met de staafmixer).
4. Voeg het spinaziemengsel, kaas, pesto, ei en zonnebloempitten toe en roer goed door. 4. Schep de havermout door het mengsel en roer goed door. Kneed het deeg kort door, is het niet stevig genoeg?
Voeg dan wat extra havermout toe. Vorm 5- 6 ballen van het mengsel en druk ze een beetje plat.
5. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie. Bak de burger 4-5 minuten aan de ene kant,
draai om en bak nogmaals 2-3 minuten.

Geeft 5-6 burgers

  1. Nath

    Ga ik ook eens testen! Ziet er lekker uit.
    Met linzen ipv kikkererwten heb ik deze wel al geprobeerd, ook een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.