Koffie Cup Review (Nespresso, Albert Heijn en Douwe Egberts)

posted in: Uncategorized | 7

koffie4

Jullie weten dat ik dol op koffie ben en dat koffie best gezond is.
Maar er is een nadeel aan koffie al je in je eentje bent. Ik ga niet een hele kan koffie in mijn eentje opdrinken.
Ik drink een kopje koffie in de ochtend en een in de middag en dan alleen in het weekend, want door de week drink ik (de niet zo lekkere)
koffie op mijn werk. En koffie wordt er niet lekkerder van als het een hele tijd open (in een blik) staat.
Daar is natuurlijk een oplossing voor cup-koffie, koffie voor 1 kopje die vers blijft omdat het in een cupje zit.
Maar helaas die koffie van Nespresso is redelijk duur en alleen bij de Bijenkorf te verkrijgen, wat ik iets te lastig vond.
Maar toen het patent opgeheven werd, kwam er opeens een overvloed van koffiecups op de markt, die stukken goedkoper zijn.
Maar zijn die ook lekker?

Ik vergeleek de koffie cups van Nespresso, Albert Heijn en Douwe Egberts.
Ze verschillen iets in prijs: Nespresso het duurst, Albert Heijn het goedkoopst.

En dan het uiterlijk, de prijs zie je wel duidelijk af aan de verpakking. De Nespresso zit in een chique zwarte langwerpige doos, de Douwe Egberts in
een mooier zwart doosje en de Albert Heijn in een korten doosje met plastic er omheen die je van boven open maakt.
De cupjes zijn ook allemaal iets anders, de Albert Heijn lijkt meer op de Nespresso maar iets minder mooi. De Douwe Egberts ziet er heel anders uit, een soort plastic cupje.

koffie1
Voordeel van de Albert Heijn er staat op de voorkant duidelijk aangegeven hoe sterk de koffie is, bij de Douwe Egbert staat het iets meer verborgen op de zijkant en meer omschreven (wat het wat lastiger maakt), hetzelfde geldt voor de Nespresso.

koffie3

 

En dan de smaak.
Eerlijk is eerlijk de Nespresso is duidelijk het lekkerst, pittig en vol van smaak.
De Douwe Egberts en Albert Heijn verschillen niet heel veel van smaak, ik vind ze allebei erg lekker, maar iets minder pittig. Ik vind vooral
de paarse espresso van de Albert Heijn omgetovert tot een cappuccino heerlijk.

Wat is jouw lievelingskoffie?

 

7 Responses

 1. Fey

  Hahaha Ik heb een Nespresso Machine thuis, dus daar heb ik ook de voorkeur aan….of verse bonen vermalen en dan zelf koffie trekken. Ik vind Nespresso lekker omdat je verschillende intensiteiten hebt, bijvoorbeeld de Arpeggio (intensiteit 6/7), Dharkan (intensiteit 11) of Brasil (intensiteit 4).
  Je maakt het dus net zo intens als je het zelf wilt en je hebt om de zoveel maanden speciaal koffies.Plus de service in hun boutiques is altijd goed ^.^ Ik drink alleen niet elke dag koffie, alleen eens in de zoveel keer.

 2. willeke

  Zo’n luxe heb ik het niet..ik heb een caffetiere van bodum! Elke morgen zet ik een potje en dat is genoeg voor 2/3 kopjes. . precies genoeg voor mij alleen.

 3. Marloes Kuijpers

  Wij hebben de luxe gehad te kunnen investeren in een *echt* koffieapparaat, een Jura die bonen maalt. Heerlijke koffie, ideaal! Ik gebruik standaard de Excellent bonen Dark Roast van de AH, die vind ik een prima kwaliteits-prijs verhouding hebben. In de aanbiedingen haal ik nog wel eens andere koffie (DE, Lavazzo, Illy).

  Nespressokoffie (al dan niet van Nespresso zelf) drink ik nog weleens bij anderen, en die zijn ook prima drinkbaar. Maar ze halen het echt niet bij een espresso uit onze Jura :)

 4. Maaikems3

  Ik heb een probleem met de nespresso cups van AH Excellente…ik had de roze variant gekocht en de eerste keer dat ik er een cupje in deed liep het apparaat vast…toen dacht ik dat het aan mij lag (het bakje zat ook vol en water moest vervangen dus vandaar). Maar de tweede keer kon het apparaat niet meer open en bleek het cupje klem te zitten achter in het apparaat?!! (vraag me niet hoe!) Ik heb de Nespresso Magimix. Iemand dit ook meegemaakt? Help :(

  • Remco78

   Ja, dat komt omdat Nespresso sinds het verliezen van het alleenrecht op het maken van de cupjes. De messen in de apparaten minder scherp heeft gemaakt, deze komen moeilijker door kunststof cupjes heen, dit kan wel eens problemen geven met sommige cupjes. De cupjes van Nespresso zijn van aluminium, daar hebben ze nog wel het patent op weten te houden, en de bottere messen komen daar makkelijker doorheen geprikt.

   Ik raad aan om toch eens andere cups te proberen, van hema of DE.

  • Elskes

   Beste Maaikems3,

   Hoe heb je dat probleem opgelost? Die van mij zit nu namelijk ook vast.

 5. Rene Nijenhuis

  Ik had dat dit probleem bij het vast gaan zitten van de cups ook gelezen voordat ik het apparaat had aangeschaft. Ik denk dat ik nu een kleine honderd kopjes koffie ermee heb gezet maar dat probleem heb ik gelukkig nog niet gehad. Wel is mij opgevallen dat het overhalen van de hendel met beleid moet gebeuren. Als dit te moeilijk gaat moet je toch even checken of het bakje met gebruikte cups niet vol zit. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de nieuwe cup er daardoor net iets scheef in komt te zitten waardoor je bij het overhalen van de hendel het cupje scheef in het apparaat naar voren drukt waardoor deze vast komt te zitten. Zelf gebruik ik de paarse variant Perla, dark toast van AH. Is echt een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.