Tofu Champignonballetjes

posted in: Hoofdgerecht | 5

Je kan zoveel meer met tofu dan je denkt.
Het probleem is alleen dat tofu wat hulp nodig heeft. Het heeft van zichzelf geen smaak en ook de
textuur is ook niet iets om over na huis te schrijven. Maar,  voeg je wat champignons en kruiden toe, dan wordt het meteen stukken beter.
Maak er dan nog eens balletjes van en je super schattige tofu balletjes zijn compleet :)

Tofu Champignonballetjes

tofuballetjes

Nodig:

2 uien, fijngesneden
100g champignon, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngeperst
200g tofu
1/4 tl chilipoeder
1 el lijnzaad + 3 el heet water
40g paneermeel
1 el peterselie
50g bloem

Hoe maak je het:

1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie, bak de ui en knoflook een paar minuten totdat ze zacht zijn.
2. Voeg de champignons toe en bak totdat deze hun vocht hebben losgelaten en lichtbruin zijn.
3. Doe alle ingrediënten met uitzondering van het meel in de keukenmachine en pulseer 5-10x totdat alles gemengd is
en de tofu verkruimeld is.
4. Strooi de bloem in een diep bord.
5. Maak van het deeg kleine balletjes en wentel deze door de bloem.
6. Verwarm een koekenpan met een scheut olie en bak de balletjes in porties totdat ze lichtbruin zijn.
7. Leg de balletjes die al klaar zijn in een oven van 150 graden Celsius.

Geeft 2-3 porties

5 Responses

  1. Suzanne

    Oeee lijkt me heel lekker. Ik ben nu erg op zoek naar vegetarische gerechten. Ik vind dat soms lastig en heb geen zin om in al mijn gerechten alles te gaan vervangen voor kant en klare vlees vervangers. Dit is echt een goed idee :)

    • Inge

      Zeker deze proberen dan :) en er staan nog veel meer vegetarische burgers hier op de bakparade, de wortel burger is bijvoorbeeld ook echt een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.