Zoete hummus oftewel gezonde chocoladepasta

posted in: Dips en spreads | 14

IMG_6186

Dit is zo’n recept dat al heel lang op De Bakparade staat en dat ik zelf nog steeds met heel veel plezier maak en eet, zeker 1x per maand.
Maar dit is ook zo’n recept dat een beetje in de krochten van de Bakparade verdwenen is en dat verdient zo’n lekker recept niet.
Daarom besloot ik hem nogmaals te maken, nieuwe foto’s te maken en het nogmaals met jullie te delen.
Want deze heerlijke zoete hummus is zo zo lekker, het proeft als een gezonde chocolade pasta.
En die heerlijke broodjes op de foto zijn mijn eigen gemaakte volkoren pita broodjes :)

IMG_6189

 

Zoete hummus oftewel gezonde chocoladepasta

Nodig:
210g gekookte kikkererwten
3 zakjes vanillesuiker
20g cacoa
2 el pindakaas of olie
+/- 70 ml water

Hoe maak je het:

1. Pureer de kikkererwten in een blender, keukenmachine of met een vork en veel spierkracht.
2. Roer de suiker, cacao, water en eventueel olie erdoor.
3. Bewaar in de koelkast

14 Responses

 1. Anonymous

  OMG! Ik was op zoek naar een recept voor volkoren wraps en zo kwam ik op deze blog terecht. Dit zijn de meest zalige gerechten, helemaal mijn ding! Eerlijke voeding zo gezond mogelijk bereid en superrr origineel! Ik ben zo blij verrast dat er nog personen zijn met identiek dezelfde passie voor homemade vegan-style foodies. :)
  Wat kan eten toch heerlijk zijn..

 2. Anonymous

  Dit ga ik morgen eens proberen, bedankt voor het recept.
  Btw: je tip om huttenkase te combineren met cacaopoeder is de beste tip die ik ooit heb gehad haha

 3. Anonymous

  Dit is echt heel lekker!
  Maar die van mij is wel wat vloeibaarder dan die van jou als ik zo naar die foto’s kijk…
  Daarom ziet het er ook een beetje vies uit haha.

 4. Anne

  ik heb net broodje gehad met deze pasta….hij is lekker, maar wel wennen (ik ben nogal een chocopastafan en dan ben je dus gewend aan héél veel suiker xD) zit te overwegen om er nog een paar eetlepels pindakaas in te doen en opnieuw de staafmixer erop te zetten.
  Misschien is het ook lekker om sinaasappelsap in plaats van water te gebruiken. Alleen wordt het dan waarschijnlijk minder lang houdbaar.

 5. Anonymous

  Je zou de vanillesuiker kunnen vervangen door rijsstroop en verse vanille. Het vet, om het smeuig te maken kun je bereiken door er sesamzaadpasta aan toe te voegen, of sesamolie, niets mis mee, goede vetten!
  groet,
  Antoine

 6. Atze Reidinga

  Hoelang kan je dit bewaren?
  Lijkt me heerlijk trouwens. Kan je de olie misschien ook vervangen met 2 el kokosolie?

  • Inge

   Een weekje of zo maar je kan het ook heel goed invriezen! Kokosolie gebruiken is geen probleem

 7. Renée

  Wow, heb je recept nét gelezen en heb het metéén gemaakt…. héérlijk!!!

 8. Etteke

  Op zoek naar zoet vegan broodbeleg kwam ik dit recept tegen. Een merkwaardige combinatie van ingrediënten waar ik geen 100% vertrouwen in had maar het is heel lekker spul met een echte chocoladesmaak. De textuur is anders dan die van chocopasta maar de smaak is prima. Wie het zoeter of vetter wil, moet maar wat experimenteren. Hummus blijft langer dan een week goed in de koelkast dus dat zal bij deze variant ook wel het geval zijn. Aangezien je het dikker smeert dan Nutella en dergelijke, doe je er geen maanden mee.

 9. Lydia

  Lekker en gezond ineen. Ik heb vanille essence gebruikt ipv vanillesuiker en beetje stevia vloeibaar.
  Maak ik zeker opnieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.