Romige Broccoli Bloemkool Soep

posted in: Soep | 3

Misschien een beetje gek, een soep recept in de zomer. Maar je herrinnert het misschien nog wel 10-12 juli 2014 regende het de hele dag.
En als het regent, grauw is en koud is dan kan ik maar aan een ding denken: SOEP!!!
Want er is niks meer ”comforting” en verwarmend op een koude dag is een kom soep. En deze soep is ook nog eens heerlijk romig, maar
tegelijk super gezond vol voedingsstoffen van de brocolli en bloemkool, maar ook zeer eiwitrijk door de voedingsgist. Weet je niet precies wat voedings
gist is? Ik schreef er gelukkig voor jou een post over ;) Voedinggist, wat is dat.

Romige Broccoli Bloemkool Soep

IMG_6682

Nodig:
1 broccoli, in roosjes
1 bloemkool, in roosjes
1 ui, fijngesneden
1 liter bouillon
250ml sojamelk
6 el voedingsgist
1 el mosterd

Hoe maak je het:
1. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui totdat deze zacht is.
2. Voeg de broccoli en bloemkool toe, maar laat een paar roosjes achter, en bak kort.
3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan.
Laat 20 minuten koken.
4. Meng in een aparte steelpan de sojamelk, voedingsgist en mosterd met een garde. Zet op het vuur
en verwarm kort totdat de kook er over is gegaan (dus laat het heel kort koken en zet dan uit.)
5. Pureer de soep grof en roer de ”kaussaus” erdoor, verwarm nog kort door.

Geeft 4-5 porties

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.