Cookie Dough Bites

posted in: Snacks | 10

Ik postte deze Cookie Dough Bites al eens eerder, namelijk op 8 januari 2010 met deze foto:

Hmmm dat kan beter toch?

 

Toen ik nog in studentenhuis woonde kwam een vriendin die dol is op bakken vaker eten. Ze kwam dan altijd met lege handen, maar ging altijd naar huis met een zakje met allerlei baksels. De hoeveelheden die ik bak zijn moeilijk zelf allemaal op te eten. Zo kreeg ze op een keer ook een aantal van deze bites mee, omdat ze ze super lekker vond. Een aantal weken later kwam het verzoek om het recept, want haar ouders gingen op vakantie en ze wilde hen graag wat van deze bites meegeven. Nu sprak ik deze vriendin nog steeds heel vaak, zij verhuisde ook terug naar Zuid-Limburg. Laatst zei ze opeens weet je nog dat ene recept met pindakaas en honing, die soort van koekjes? Ik graafde even in mijn geheugen en kon het uiteindelijk vinden, ja die weet ik nog wel. Nou het blijkt dat ze deze nog altijd voor haar ouders maakt en dat ze de geniale bijnaam pindakaaskeutels hebben gekregen.

Maar dit verhaal zou je zeer zeker niet moeten weerhouden om deze heerlijke ”bites” te maken. Want wat is er beter dan de combinatie van pindakaas
en chocolade gecombineerd in een heerlijk miniatuur ”bite” dat je in een hap kan opeten?
De chocolade om de bites heen is optioneel, ik dipte een aantal helemaal in chocolade, sommige voor de helft en andere besprenkelde ik alleen met wat chocolade, de keuze is voor jou.

Cookie Dough Bites

cookie dough bites

Cookie Dough Bites

Cookiedoughbites1

Nodig:

65g pindakaas
85g honing
30g (spelt) bloem
80g havermout
evt. scheutje melk
50g pure chocolade

Hoe maak je het:

1. Roer de pindakaas en honing door elkaar in een grote kom.
2. Roer de havermout en bloem erdoor, totdat een deegbal ontstaat. Is het deeg te droog, roer er dan nog een scheutje melk door.
3. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast
4. Neem een klein stukje deeg, vorm er een balletje van. Door de hitte van je handen en de keuken, kan het deeg plakkerig worden, zet het dan evenn terug in de koelkast.
5. Zet de balletjes even in de koelkast en smelt ondertussen de chocolade.
6. Dip de balletjes in de chocolade en leg ze op een bordje met bakpapier en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Geeft ongeveer 15 balletjes, afhankelijk van hoe groot je de balletjes maakt.
Bewaar de balletjes in de koelkast of diepvries.

10 Responses

  1. Jacinta

    Leuke blog! Heb je ook wel eens gekeken op onze site deVegetariĆ«r.nl? (Recepten voor een mooiere wereld). Fijn als je af en toe een receptje wilt plaatsen – kun je meteen reclame maken voor je blog ;)
    Zie graag je reactie!
    Jacinta Bokma
    Hoofdredactie deVegetariƫr.nl
    Een initiatief van Antoinette Hertsenberg

  2. Anonymous

    Rauwe koekjes met meel erdoor? Koekjes met meel moeten toch altijd gebakken worden… .

  3. Anonymous

    Tja, ik ken het niet anders, was verbaasd maar ik ga deze koekjes wel uitproberen, ze zijn vast lekker net zoals de andere recepten van jou die wij uitgeprobeerd hebben, bedankt hiervoor.
    Vraagje: ik lust geen suikerstroop: mag ik de suikerstroop door appelstroop of honing in jouw recepten vervangen?
    En de gierst dan, kan ik die ook vervangen?

    Alvast bedankt voor jouw reactie!
    P.S. Ik vind jouw blog echt super!

    • De Bakparade

      In plaats van suikerstroop kan je altijd honing gebruiken; appelstroop alleen als het qua smaak ook past.
      Met betrekking tot de gierst, denk ik dat je een ander recept bedoelt?

  4. Anonymous

    Ja, idd., volgens mij bedoelde ik toen zemelen.

    Wat een goede tip van jou, ik heb hem vandaag in de praktijk gebracht, bedankt!

  5. Wendy

    Ipv rauw meel kun je ook wat amandelmeel gebruiken lijkt mij? Rauw meel eten is ivm de EHEC bacterie niet zo gezond! Ik ga t uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.