Zelfgemaakte Volkoren Wraps

posted in: Brood | 26

Ik vind wraps heerlijk om te eten, maar ik heb 2 grote bezwaren:
1. Wraps zijn best duur, een pak wraps kost 2,00 euro en is dus veel duurder dan bijvoorbeeld spaghetti.
2. In de supermarkt kan je alleen ‘witte bloem’ wraps krijgen en aangezien ik altijd hele granen probeer te eten, vind ik dat niet zo leuk.

Nu kreeg ik vandaag de ideale ingeving om ze zelf te proberen te maken, even googlen en ik had een recept en binnen 1 uur,  waarvan je 15min zelf iets moet doen,  had ik 6 heerlijke volkoren gezonde wraps die alleen nog maar wachten op een even lekkere vulling.
En het mooie is dat je ze ook kan maken met bijvoorbeeld speltmeel.

Wist je dat je ook heel makkelijk zelf volkoren pita kan maken? En Ciabatta.

Zelfgemaakte volkoren wraps

volkorenwrap

Nodig:
200g volkorenmeel (of spelt of rogge)
snufje zout
125ml lauwwarm water
1-2 el olijfolie, meer olie wilt zeggen zachtere wraps

Hoe maak je het:
1. Meng de ingrediënten in een kom en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten.
2. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat half uur rusten
3. Maak bolletjes van +/- 60 g.
4. Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit.
5. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
6. Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje

Geeft 6 medium wraps
Je kan wraps ook heel goed invriezen, ik vouw ze altijd in 4-en (neemt minder plek in) en doe ze in een zakje, heb je ze nodig dan leg je ze 20 seconden in de magnetron en ze zijn klaar.

26 Responses

 1. Anonymous

  ik maak ze ook regelmatig zelf met een ander recept. maar soms als ik geen tijd heb vind ik het wel prettig als er al gemaakte zijn (erg he). nu hebben ze bij de jumbo eeeeindelijk volkoren wraps! lang leve de jumbo! bij de ah ook mais soft tortilla wraps gevonden, perfect voor echte tacos :)

 2. Anonymous

  Kan je ook gemalen havermout gebruiken als je geen volkorenmeel in huis hebt?

 3. De Bakparade

  @ Anoniem
  Ik weet niet of je het met gemalen havermout kan maken, ik denk het niet… Je kan wel eventueel maismeel gebruiken…

 4. Anonymous

  Hallo, leuk recept ik ga het een keer probeeren:) maar ik had een vraag kan ik ook in plaats van olijf olie ieds anders gebruiken?

 5. Anonymous

  Wat een handig recept. Ik heb me helemaal rot gezocht naar volkoren wraps, uiteindelijk voor 3,69 bij de biologische winkel gekocht. Dat ga ik niet meer doen, nu ik dit lees. Ik maak altijd mijn eigen brood, dit gaat ook lukken!

 6. Anonymous

  Ik ben ze op dit moment aan het maken!
  Met het kneden wel erg last van plakkerigheid en kreeg het met héél veel moeite van mijn handen, omdat het zo eraan vast plakt.
  Heb je misschien tips daarvoor?

  En zijn twee gevulde wraps voldoende voor een ‘normale’ avondmaaltijd? Hoe heb jij dit ervaren?

 7. De Bakparade

  @Anoniem,

  Gewoon wat meer bloem gebruiken, heeft ook heel veel met de luchtvochtigheid te maken!
  Twee-drie gevulde wraps is wel normaal inderdaad :)

 8. Margreethanna

  Dit is echt een heerlijk recept. Oorspronkelijk is het een indiaas platbrood (Paratha). Daar wordt het gemaakt met ghee. Dat is geklaarde boter. De vaste bestanddelen zijn er dan uit. Je kunt het kopen – duur – maar ook erg makkelijk zelf maken. Vervangingen die ook goed werken: elke andere plantaardige olie en vooral ook koksolie. Dat is een geweldig gezond spul. Je kunt het ook maken met (biologisch) speltmeel.

 9. Spinazie Spelt Wraps | De Bakparade De Bakparade

  […] De volkorenwraps op mijn blog zijn toch een van de meeste favoriete recepten van jullie en van mij. En dat is niet gek, want ze zijn lekker, goedkoop, makkelijk en gezond. Maar toen ik laatst in de supermarkt liep en spinaziewraps zag liggen, moest ik die natuurlijk ook zelf proberen te maken en dat bleek verbazingwekkend makkelijk te zien, met behulp van wat diepvriesspinazie en wat geduld :) […]

 10. Marloes Kuijpers

  Een verlate tip voor de plakhanden: als je de ingredienten bij mekaar hebt gedaan, dan eerst met een gewone lepel goed doorroeren tot het vocht helemaal opgenomen is. Het zijn dan heel veel kleine en grote korrels in de kom, maar als je die dan met je hand bij mekaar raapt en gaat kneden, dan is het gelijk een echt deeg dat niet meer plakt. Tenminste, als de verhouding water-meel goed is :)

 11. Marleen

  Dit heb ik ook eens geprobeerd, maar echt heel lekker vond ik het niet: ze zijn een beetje smakeloos zo. Ik wil nog steeds eens proberen om ze te maken met kruiden erdoor. Hopelijk wordt het dan een beter succes :-)

 12. esther

  Ik had een recept voor wraps met gewone witte bloem, maar voor de smaak heb ik er maismeel doorheen gedaan, verhouding ongeveer 2/3 bloem, 1/3 maismeel. ‘t Is alleen zo jammer dat ze door het maismeel hard worden: meer taco-achtig in plaats van wraps. Iemand daar een oplossing voor?

 13. T Pos -Nazir

  Wo8n in suriname en kan de wraps niet krijgen ga ze vandaag zelf maken ben benieuwd

  • Inge

   Geen flauw idee, ik tel geen calorieen. Maar je zou eht op de site van het voedingscentrum kunnen uitrekenen…

 14. Bastiaan

  Vandaag gemaakt met spelt/volkoren meel. Moest wel iets meer meel in omdat het anders erg plakte, maar is erg lekker geworden.

 15. Janne

  Hoi Inge,
  Ik heb de wraps gisteren gemaakt met speltmeel en ze waren wel lekker, alleen bij mij werden ze zo krokant, dat je ze niet meer kon oprollen. Zou ik ze te dun hebben gemaakt of te veel meel hebben toegevoegd tijdens het uitrollen? Heb je toevallig enig idee? Ik ben heel benieuwd namelijk. Alvast bedankt!
  Groetjes, Janne

  • Inge

   Hoi Janne, Wat je kan doen om ze zachter te maken… Het is een hele fijne lijn tussen onderbakken en te krokant bakken. Wat wel goed helpt is ze laten afkoelen in een plastic zak door de condens worden ze dan wat zachter of onder een theedoek met de warme er steeds bovenop leggen. Hopelijk helpen deze tips :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.