Ik vond zoete aardappel frietjes altijd een beetje een hip ding, waarbij ik een beetje twijfelde of het wel echt lekker was,
maar ik moest het toch eens proberen. En ”waarom heb ik dit niet eerder gedaan?” het is zo zo lekker!
Veel lekkerder dan gewone frietjes en je kan het met de kruiden helemaal naar je eigen smaak aanpassen!
Nodig:
1 zoete aardappel
1 el olijfolie
1 el maizena
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl cajunkruiden
Hoe maak je het:
1. Was de zoete aardappel en snijdt in plakken, snijdt de plakken dan in frietvormpjes.
2. Leg de frietjes in koud water en laat 30 minuutjes staan.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Droog de frietjes goed af en doe in een kom.
5. Schep de olijfolie erdoor totdat alle frietjes bedekt zijn.
6. Schep de maizena, paprikapoeder en cajunkruiden er door en schep om totdat alles een laagje heeft.
7. Leg de frietjes op de bakplaat met genoeg ruimte ertussen en zet in de oven.
8. Bak de frietjes 20 minuten, draai ze om en bak ze nogmaals 20 minuten.
Genoeg voor 1-2 personen.
Dit recept is makkelijk te verdubbelen of verdrievoudigen.
gerhilde maakt
Ziet er goed uit! Toch eens proberen …
Inge
Zeker doen en mij laten weten hoe je het vond :)
Anne
doe mij maar met kaneel! hmmm
Inge
Oh dat klinkt ook goed :)
Irene
Krijg je ze op deze manier knapperig? Als ze slap zijn vind ik ze niet lekker. Dan vind ik zoete aardappelpuree lekkerder
Inge
Ze worden best knapperig, maar als je nog meer tips nodig hebt http://www.foodiewithfamily.com/2014/04/17/guaranteed-crispy-baked-sweet-potato-fries/ hier staan een hele berg tips.
Elsbet | La Vie Pure
Mmm, lekker!
Sjaak
Ze waren heerlijk, maar ik had ze niet zo heel knapperig. Gevolg van een te volle oven en ik vrees iets te veel olijfolie. Maar dus wel heerlijk gegeten!