Ik maak al heel lang mijn standaard Kerrie Ketjap Tofu die echt super lekker is en op zoveel verschillende manieren gegeten kan
worden. Maar zoals ze zeggen ”variatiety is the spice of life”, dus probeer ik andere tofu varianten te maken. Deze keer een frisse variant
met een Italiaans tintje door de knoflook, oregano en tijm in de marinade.
Om de perfecte textuur te krijgen, gebruik in dezelfde techniek als bij de Kerrie Ketjap Tofu, dus in plakken snijden, tussen twee theedoek met iets
zwaars erop zodat zoveel mogelijk vocht eruit gaat.
Kruidige Citroen Tofu
Nodig:
200g tofu, geperst
1 teen knoflook, fijngeperst
1 el sojasaus
1-2 el citroensap (2 el is redelijk zuur)
1 el olijfolie
2 tl tijm, oregano en rozemarijn
Hoe maak je het:
1. Meng alle ingredienten voor de marinade in een kleine ovenschaal.
2. Snijdt de tofu in reepjes en leg de reepjes in de marinade en laat een nachtje marineren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Leg de tofu op de bakplaat en bak 25 minuten, draai om en bak nogmaals 20 minuten totdat de tofu stevig is.
Genoeg voor 1-2 personen
Marloes
Oeh, dit klinkt goed. Ga ik zeker een keertje proberen.
Monique
Hey Inge,
Ziet er goed uit, ik denk dat ik ook maar eens aan de slag ga met tofu en dan misschien eens wat hartigs!
Heb je ook wel eens wat geprobeerd met tempeh? Ik heb daarvan nog een blokje hier liggen en wil daarmee ook iets aparts maken… (het liefst zou ik er eigenlijk iets zoets mee doen, net zoals dat je tofu kunt gebruiken in taart of een zoete snack)
Inge
Ik heb twee recepten met de tempeh online staan even zoeken op tempeh, maar geen zoete recepten…
Monique
Ja, die zag ik al. ;)