Suikervrij Kokosbrood

posted in: Brood | 48

kokosbrood1

Ik ben dol op kokos, alsof dat nog niet duidelijk was want er staan een heel aantal recepten met kokos op De Bakparade. Voorbeelden?

1. Kerrie Kokos Spread 2. Kokos Rozijn Lijnzaad Muffins 3. Aardbei Kokos Yoghurt IJsjes 4. Kokos Kwark Chocolade Truffels

En ik ben dol op banaanbrood, maar dit kokosbrood is de perfecte combinatie van beide, het is super kokos-achtige met gedroogde kokos en kokosmelk en het heeft de superlekker ‘vochtige’ textuur van het banaanbrood.

Suikervrij Kokosbrood

kokosbrood

suikevrij kokos brood

Nodig:
175g volkorenbloem
1tl bakpoeder
1/4 tl zout
1 zakje vanille-suiker of 1 tl vanille extract
1 banaan, fijn geprakt
1 el chiazaad
160 ml kokosmelk of kokosdrink
75g geraspte kokos
evt. 50g chocolade fijngehakt

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng het bloem, kokosrasp, bakpoeder, zout en vanille suiker in een grote kom.
3. Meng in een andere kom het chiazaad, kokosmelk en banaan.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge totdat alles net gemengd is en schep de chocolade erdoor.
6. Schep het beslag in de vorm en bak ongeveer 60 minuten tot het goudbruin is en een cocktailprikker er schoon uitkomt.

Geeft ongeveer 8 plakken

48 Responses

 1. Anonymous

  hoe kan kokosbrood nu vetvrij zijn? er zit toch vet in kokos?
  lijkt me wel lekker verder :)

 2. I.

  @ anoniem
  Dat klopt het is idd niet vetvrij, maar ik bedoel daar mee zonder toegevoegde vetten…
  En het is echt goddelijk, je moet het echt zeker proberen :)

 3. Anonymous

  kan volkorenmeel ook gebruikt worden in plaats van volkorenbloem?

 4. Anonymous

  hoeveel kaneel moet erin ? want dat zie ik niet bij de ingredienten staan :D

  • De Bakparade

   haha, vergeten. Ik weet het niet zeker maar ik denk 1/2 tl. Kaneel is zo iets persoonlijks ik houd van heel veel en een ander houd er niet zo van. Ik zou 1/2 tl toevoegen, beslag proeven en dan eventueel nog wat extra toevoegen.

 5. Mb82

  Heb ik van de week gemaakt. Ipv suiker heb ik er 1 banaan doorheen geprakt. Erg lekker met wat appelstroop erop!
  Complimenten voor dit recept.

 6. willeke

  mjam! stuk gezonder dan het ‘kokosbrood’ uit de winkel.
  Hij valt wel uit elkaar? Waaraan zou dat kunnen liggen?

  Willeke

 7. willeke

  Hij staat weer in de oven! Dit keer zonder lijnzaad.. Is me te overheersend.. Ik heb er in plaats daarvan no-egg in gedaan, geen idee of het werkt.

 8. Dionne

  Hooooi!
  Ik mis de kokosrasp in de beschrijving, moet die gewoon bij de droge ingrediënten in een van de eerste stappen?:)
  Xxx

  • Suzanne

   @ Kim: Ik bak wel eens met amandel- of hazelnotenmeel i.p.v. bloem. (Niet dit recept, overigens.) In vergelijking met bloem is de baktijd veel langer en blijft het baksel ook wat vochtiger. Ook rijst het nauwelijks of niet. Meestal bak ik niet met volledig amandelmeel maar gebruik ik een derde tot de helft bloem. Daarmee heb ik het beste van twee werelden ;-)

 9. Els

  Je foto’s worden steeds beter Inge!
  Verder leuk recept, zo’n variatie. Denk dat ik ‘m binnenkort maak met speltmeel. Vind ‘m wel gezond genoeg om als lunch mee naar school te nemen.

 10. Suzanne

  Hij staat nu in de oven. Maar dan een beetje anders. Ik vroeg mij al af of er geen kaneel in moest en las net de commentaren. Volgende keer voeg ik dat ook toe, hier in huis houden we erg van kaneel. Omdat ik geen kokosmelk of -drink had en ik geen zin had om naar de winkel te gaan, soja-rijstmelk gebruikt. Is vast ook prima. En omdat ik nog maar 1 stukje chocola van 25 gram had en nog steeds geen zin had om naar de winkel te gaan, heb ik er wat cranberry’s in gedaan. Ik bak overigens altijd met spelt i.p.v. van tarwe omdat ik dat niet goed verdragen kan. Ik ben benieuwd naar het resultaat :-) Maar dat komt vast goed, ik heb er alle vertrouwen in.

 11. Francine

  Lijkt me heerlijk!
  Ga ik snel eens maken, maar dan zonder vanillesuiker, zodat ‘ie helemaal suikervrij is.
  Bedankt voor het recept!

 12. Tamara

  Ik heb hem zonder vanillesuiker en met fijngemalen havervlokken (i.p.v. volkorenbloem) gemaakt, heerlijk voor bij de koffie of als ontbijt!

 13. Emma

  Hoi Inge,
  Momenteel staat het kokosbrood in de oven! Ik ben erg benieuwd hoe het smaakt!
  Ik vroeg mij af of het klopt dat het geheel niet echt beslag wordt maar meer een deeg.. Ik kon het namelijk niet in de vorm gieten maar moest het echt scheppen. Ben ik iets vergeten? Ik heb alle ingrediënten sowieso toegevoegd maar ik begon toch een beetje te twijfelen!

  • Inge

   Nee klopt dat het best dik deeg is… Hopelijk vond je hem lekker? Vind het igg super tof dat je hem hebt gemaakt

 14. Anonymous

  Jammer dat de titel niet klopt. Voor iemand die echt geen suiker mag is dit erg vervelend. Je wordt blij gemaakt dat je iets toch kan maken en dan staat er tussen de ingrediënten toch suiker vermeld.

  • Inge

   Dat is er tussendoor geslopen, maar die 7g vanille suiker kan je makkelijk vervangen door een 1tl vanille extract dan is het helemaal suikervrij.

 15. Amanda

  Lijkt me een heerlijk recept. Vanillesuiker vervangen door vanille extract is een suikervrije oplossing, maar met chocolade is het natuurlijk nog steeds geen suikervrij brood. Wordt het zonder suiker erg laf? Zou je ze kunnen vervangen Door ongezouten cranberries?

  • Inge

   Ik denk het niet kokos meel bevat geen gluten en heeft daarom wat extra hulp nodig om je baksel niet uit elkaar te laten vallen zoals eieren of dingen als xantum gom.

 16. Centientje

  Lijkt me lekker, maar…. volkorenbloem? Moet volgens mij volkorenmeel zijn.

 17. Inez

  Ik heb 150 gr. Speltbloem en 25 gr. havervlokken gebruikt, staat nu in de oven.
  Ben benieuwd.

 18. myrthe

  Ik heb net de kokosbrood in de oven staan… ben heel benieuwd hoe die smaakt!! Hiervoor al even bananenbrood gemaakt heerlijk:) Ik heb speltmeel gebruikt dus hopelijk smaakt dit ook een beetje haha..

  • Inge

   Dat weet ik niet zo goed, kokosmeel heeft wel echt andere eigenschappen. Het bevat geen gluten en neemt bv veel meer vocht op dan tarwemeel. ik zou het dus niet zonder meer vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.