Natuurlijk Lekker Bakken review

posted in: Review | 4

IMG_7365

Ik vond dit boek in mijn brievenbus en wat ben ik blij dat ik dit boek gekregen heb, want het is echt een super leuk kookboek.
Maar tegelijk vind ik het ook heel erg stom, want ik had zo’n koekboek willen schrijven ;)

Het boek bestaat uit 10 verschillende hoofdstukken met verschillende soorten categorieën en achter in het boek bevind zich een heel erg uitgebreid informatie deel. Monique heeft ruim 400 recepten bedacht die bijna allemaal glutenvrij zijn en allemaal suikervrij.

IMG_7367
Wat ik ontzettend leuk vind aan dit boek is dat er heel veel verschillende soorten bloem worden gebruikt.
Amanadelmeel, hazelnootmeel, pompoenpitmeel, rijstemeel, gierstmeel, walnootmeel, kokosmeel dit en veel meer komen voorbij. Maar ook qua zoetmiddelen komen er heel erg orginele manier voorbij. Het grootste gedeelte van de recepten wordt gezoet met stevia kristal sweet, welke wel online te verkrijgen is, dat vind ik wel minder handig, gelukkig geeft ze wel manieren om deze te vervangen. Maar er staan ook een aantal recepten in gezoet met gele paprika, hoe cool is dat :)

Wat ik ook heel erg leuk vind is dat ze heel veel standaard koekjes en gebak heeft omgezet naar een gezonde variant: zo vind je er gezondere gevulde koeken, stroopwafels (die staan heel erg hoog op mijn to make lijstje) en boterkoek.

 

IMG_7372
Maar er staan ook gewoon hele originele recepten in zoals een bietentaart, radijs havertaart en gember banaan baobabtaart (baoab is een Afrikaanse vrucht die blijkbaar super gezond is, maar ik had er nog nooit van gehoord.

En het laatste gedeelte van het boek staat bomvol informatie. Over de producten die gebruikt zijn in het boek, hoe je ze kan vervangen, maar ook nog hele orginele basic recepten zoals kaneelbooster, vanilla cruch. Maar ook gezondere banketbakkersroom en kokosbloesemstroop.

IMG_7370

 

Ik ben echt fan van dit boek, het zet me echt aan het denken om met nieuwe ingrediënten te bakken en anders te bakken.
Zo komt er donderdag een Zonnebloempit Dadel Brood/Cake online, geïnspireerd op een recept uit dit boek.

 

 

4 Responses

 1. Lot

  Gevulde koek recept lijkt me ook wel wat.

  En tja wat is gezonder. Ik maak regelmatig boterkoek van amandelmeel, maar daar zit dan wel veel boter in, geen suiker!

 2. Tessa

  Dat lijkt me echt een fijn kookboek! Aan de index te zien is het ook heel uitgebreid. Ik ben vooral benieuwd naar de wat originelere recepten, zoals de baobabtaart. Ik zal zeker eens in de winkel opletten of ik het boek zie liggen.

 3. Carla van Leeuwen

  Ik heb mijn eerste recepten al gemaakt. Heerlijke koekjes staan erin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.