Super Kokos Amandel Cruesli

posted in: Maak het zelf | 0

Ondanks mijn grote grote nieuwe passie voor groene smoothies en smoothies in het algemeen, is mijn oude liefde cruesli nog zeker niet uit ”the picture”.
Smoothies zijn super ideaal voor een snel ontbijt op een dag dat ik er snel van door moet. Bijvoorbeeld als ik om 6 uur de deur uit moet om naar het Noorden te rijden (en dat is alles boven Roermond ;))
Maar op andere dagen hoef ik niet zo belachelijk vroeg de deur uit en heb ik ook graag een ontbijtje waar ik wat langer over doe. En dan komt cruesli, havermout of gewoon een ordinaire boterham of cracker om de hoek zeilen.
En deze cruesli is zeker een goede toevoeging aan mijn ontbijt repertoire voor minder snelle ontbijtjes.  En de toevoeging van kokosboter en geraspte kokos maakt deze cruesli op en top De Bakparade-waardig.

kokoscruesli]Nodig:

80g havermout
40g geraspte en gedroogde kokos
40g amandelen, fijngehakt
4 el kokosboter
2 el honing

Hoe maak je het:

1. Verwarmd de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verwarm de kokosboter en honing in de magnetron of in een pannetje en roer ze goed door.
3. Meng in een andere kom de havermout, kokos en amandelen.
4. Schep het honing kokosboter mengsel door de droge ingredienten, totdat alles een beetje vochtig is.
5. Schep op de bakplaat. Bak 20 minuten, roer elke 10 minuten door en laat afkoelen in de oven.

Geeft 4 porties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.