Pepernoten over? Wat te doen

posted in: Ander | 7

Het gebeurt elk jaar weer, je koopt zaken vol met pepernoten en andere lekkere dingen.
En elk jaar gebeurt het weer, alle Echt lekkere dingen (chocolade pepernoten, marsepein etc.) gaan op en
je blijft zitten met de pepernoten (nouja kruidnoten) en aangezien ik niet van weggooien houdt, ga ik je dit
jaar helpen om die pepernoten in andere gerechten te verwerken!

pepernotencollege

Chocolade Pepernoten Cake

Pepernoten Banaan Brood 

Chocolade Mousse Speculaas Taart of Gezondere Choco Mousse Cakejes (gebruik pepernoten i.p.v. speculaas)

Pepernoot Banaan Brood gemaakt met alleen maar pepernoten

Peer Pepernoot Kruidkoek

Chocolade Banaan Pindakaas Koek (zonder bakken)

Speculaas Vla

Speculaas Rozijn Mueslireep

Ook heel lekker, grof stampen en op brood eten.

Fijnmalen en mengen met 1 eetlepel jam, in een springvorm drukken en kort bakken, de perfecte bodem.

7 Responses

 1. Nu weet ik meteen waar mijn overgebleven kruidnoten heen gaan :) Die chocolade mousse speculaas taart komt hier op tafel!

 2. Lekker!
  Ik ga maar snel eens kijken of er nog afgeprijsde kruidnoten in de winkels liggen!

 3. Elk jaar koop ik braaf 1 zakje kruidnoten en 1 chocoladeletter (van Tony chocolony) en na 5 december ga ik dan bedenken wat ik er mee moet..je blog kwam dus mooi op tijd, heb ze lekker op brood gedaan. De letter komt vast ook op :-P of heb je nog een leuk idee?

 4. Hey Inge, leuk, ik zie dat je je website hebt aangepast! Veel goede ideeën om pepernoten te verwerken; eigenlijk is het sowieso een goede koekbodem-basis. Ik heb vorige week zelf nog een pepernoten cheesecake gemaakt. Dat is ook echt een aanrader!

 5. Lammy de Boer

  Hallo, Ik vraag mij af of ik jouw recepten door mag geven. Ik werk als vrijwilliger bij de voedselbank en straks na 5 december ruimen de winkels de pepernoten op en kunnen wij die uitdelen. Het zijn er vaak zoveel dat mensen niet echt weten wat ze er mee moeten. Met deze recepten kunnen ze weer iets leuks doen.

 6. Je kan van de chocolade en melk chocolademelk maken

  Voor de mensen die chocolade over hebben

Leave a Reply