Brownies, ik ben er dol op en ik heb dan ook heel veel brownie recepten hier op de blog staan. En natuurlijk geen normale brownies met boter en suiker. Nee ik heb brownies met quinoa, tofu, pompoen, zwarte bonen, zonder suiker en zonder gluten. En daar komt vandaag weer een ‘gekke’ brownie bij, een brownie met een van de mooiste groente die er is, de prachtige bloedrode bietjes. Ik roosterde de bietjes onderin de oven, terwijl ik heerlijke zoete aardappelfrietjes maken (Jippie voor energie efficiĆ«nt koken :)). En uiteindelijk leidde dat tot deze prachtige brownies met erin verwerk drie soorten chocolade! Ik word er blij van :)
Nodig:
2 geroosterde rode bieten (150g zonder schil)
2 bananen
150ml chocolade amandelmelk
4 el kokosolie
60g dadels
2 el lijnzaad
10 druppels stevia
120g volkorenmeel
4 el cacao
1 1/4tl bakpoeder
snuf zout
40g pure chocolade, fijngehakt
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet een vierkant bakvorm in.
2. Verwarm de chocolademelk en laat de dadels en lijnzaad hier 5 minuten in weken.
3. Voeg de banaan, rode bieten, kokosolie en stevia toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel.
4. Mix de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.
5. Roer de natte ingrediƫnten door de droge. Schep de chocolade erdoor.
6. Schep het beslag in de vorm.
7. Bak 40 minuten en laat helemaal afkoelen voordat je het snijdt.
Geeft ongeveer 10 stukken
Emily van Kampen
Wat een interessante brownies! Ik zou ze best willen maken, alleen kon ik niet terugvinden hoe lang je de bieten moet roosteren van tevoren en op welke temperatuur? Dat zou ik heel graag willen weten :)
Inge
Dat is een hele goede :) Totdat ze zacht zijn, afhankelijk van de grootte 30-60 minuten.
Emily van Kampen
Dankjewel!
Het Sushi Meisje
Interessant! Proef je de smaak van de bieten ook?
Inge
Een heel klein beetje, het zorgt meer voor een hele lekkere structuur :)