Tortellini Tomatensoep

posted in: Soep | 2

tortolinisoep

Ik ben dol op gevulde pasta in allerlei vormen en maten; met champignons, ricotta, spinazie of zoals ik in Italiƫ at met artisjokharten.
Maar soms wordt het wel een beetje saai om het alleen zo te eten met rode saus of gebakken champignons. Dus besloot ik het eens op een andere manier te eten, namelijk in een heerlijke zelfgemaakte tomatensoep vol smaak. Een super simpele, maar oh zo lekkere soep!

Nodig:
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijn geperst
1 el bloem
1 tl tijm
1 tl basilicum
2 blikken gepelde tomaten
500ml bouillon
1 tl suiker
125g tortellini
300g spinazie

Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie en bak de ui in 6 minuten glazig en gaar.
2. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten.
3. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten.
4. Voeg de kruiden,, suiker, tomaten en bouillon toe en kook de soep minimaal 30 minuten.
5. Pureer de soep met een staafmixer.
6. Voeg de tortellini toe en kook deze zolang als op de verpakking staat. Voeg 2 minuten voor het einde
van de kooktijd de spinazie in gedeelten doe.

Geeft 2 porties

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.