Banaan Pindakaas Streusel Brood

posted in: Brood | 6

Ik ben altijd al dol geweest op kruimelvlaai; of nou ja ik was en ben dol op de kruimels. En elke keer als ik langs de doos met de vlaai liep dan probeerde ik altijd zo stiekem mogelijk een kruimel uit de randen van de vlaai te pikken. Maar bij dit brood is dat niet echt nodig, want de hele bovenkant is bedekt met een dikke laat kruimels. Verder zitten er geen normale kruimels op dit heerlijke banaanbrood, maar deze kruimels zijn nog beter dan het orgineel, want deze kruimels zijn gemaakt met pindakaas en jullie weten hoe dol ik op pindakaas ben :)

banaanpindabrood3

Nodig:

3 hele rijpe bananen (300g)
120ml yoghurt
2 el honing
2 el lijnzaad + 6 el heet water
240g speltmeel
60g havermout
1 tl bakpoeder

4 el pindakaas
1 el suiker
30g bloem
30g havermout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in.
2. Prak de bananen fijn en roer de yoghurt, honing en lijnzaad en water erdoor.
3. Meng in een andere kom het meel, havermout en bakpoeder.
4. Schep de natte ingredienten door de droge.
5. Schep het beslag in de cakevorm. 6. Meng de suiker, bloem en havermout in een kleine kom en wrijf dan met je vingers de pindakaas erdoor.
7. Strooi de pindakaas kruimels over het beslag en duw het een beetje in het beslag.
8. Bak het brood 40 tot 50 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 12-14 plakken

6 Responses

  1. Claire

    Heb dit eergisteren nog gemaakt! Ik vind het heel erg lekker maar mijn man vind het brood een
    beetje rare constructie hebben ?! Is het de bedoeling dat dit broodje rijst tijdens het bakken?

    • Inge

      Hoi Claire, dit is een nieuw recept dus weet niet of je een ander recept hebt gemaakt, maar het heet inderdaad brood maar is eigenlijk een cake dus misschien dat je man dat proeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.