Winterse Linzen Salade

posted in: Lunch, Salade | 4

Ik vroeg op Facebook naar recepten met linzen, want ik heb nog een hele zak linzen liggen en mijn inspiratie was een beetje zoek. Ik kreeg heel veel suggesties, maar de suggestie van Joyce leek mij de allerlekkerste.
Een heerlijke winterse salade met linzen, pompoen en rode bieten en mijn huidige foodobsessie cottage cheese.
Wat deze salade nog beter maakt? Deze salade blijft een paar dagen goed in de koelkast. Ik maakte deze salade op zondag en smulde ervan op maandag en dinsdag als lunch!

Hebben jullie linzen suggesties? Ze zijn welkom!

linzensalade

Nodig:

2 bieten
1 kleine flespompoen (300g)
200g gekookte linzen
75g rucola
100g druiven, door de helft
100g cottage cheese
2 el balsamico stroop

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijdt de bieten en pompoen in blokjes en rooster ze 30-45 minuten totdat ze zacht zijn.
2. Doe de linzen en rucola in een grote kom en verdeel de bieten en pompoen over de salade.
3. Schep de druiven en cottage cheese erdoor.
4. Verdeel over twee borden (of bakjes) en besprenkel met de balsamicostroop

Geeft 2 porties

4 Responses

  1. Francine

    Totally my cup of tea! =D
    Linzen, cottage cheese, rucola, pompoen, balsamico….. echt veel van mn favo ingrediĆ«nten!
    Leuk recept, thanx (:

  2. Joyce

    Blij dat je hem lekker vond! Soms leiden restjes uit de koelkast, zoals dit recept is ontstaan, tot verrassend lekkere combinaties!

  3. Marloes

    Ziet er heerlijk uit. Mijn man is geen liefhebber van linzen, maar misschien kan ik hem er op deze manier toch een beetje van laten genieten

    • Inge

      Ik ken het mannen aan gezonde dingen krijgen is vaak lastig. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook niet zo’n fan ben van linzen en op deze manier vond ik het ook erg lekker :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.