Aubergine Gevulde Portobello

posted in: Hoofdgerecht | 2

portobellogevuld
Ik maakte een hele tijd geleden paprika’s gevuld met een mengsel van champignons, cottage cheese en geraspte kaas. De  geraspte kaas en cottage cheese vormen een heerlijk romig omhulsel rondom de champignons in dat recept. Maar dat concept kan je natuurlijk ook heel goed gebruiken voor andere groenten. Zo maakte ik nu een variant met aubergine, omdat ik dol ben op aubergine en zeker als deze door en door gebakken is en hij helemaal zacht en romig is geworden. Door die super zachte heerlijke aubergine te combineren met de cottage cheese en kaas wordt het super duper romig en heerlijk!
Zeker een goede variant van de gevulde aubergine. Wat zou de volgende combinatie worden? Hebben jullie ideeën?

portobellogevuld-min

Nodig:

1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 aubergine, in blokjes
2 grote eetlepels cottage cheese
hand geraspte kaas
2 portobello’s

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verwijder het steeltje van de portobello en schraap met een lepel de zwarte sporen weg, leg de portobello’s op een bakplaat.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.
4. Voeg de aubergine toe en bak 10-15 minuten totdat de aubergine goed zacht is.
5. Doe de aubergine in een kom en roer de cottage cheese en geraspte kaas erdoor.
6. Schep het aubergine mengsel in de holte van de portobello’s.
7. Bak de portobello’s ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.

Geeft 2 gevulde portobello’s, serveer met brood en salade

2 Responses

  1. Emily van Kampen

    Lijkt me heerlijk! Ik was een tijdje geleden al op zoek naar een recept voor gevulde portobello, maar kon toen net niet vinden wat ik zocht. Ik ga deze nu opslaan voor als ik ze weer een keer wil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.