Chiazaad, lijnzaad, havermout ze zijn allemaal ‘mainstream’. Maar hennepzaad, dat zit toch steeds een beetje in het ”geiten wollen sokken” hoekje. Ik vind hennepzaad toch eens uit dat hoekje moet komen, want hennepzaad is ontzettend gezond. Hennepzaad zit boordevol gezonde essentiële vetten, alle aminozuren en ontzettend veel vezels. Buiten het feit dat het heel gezond is, is het gewoon ook ontzettend lekker. Het heeft een hele nootachtige smaak en past perfect in muffins!
Nodig:
90g speltmeel
60g havermout
40g hennepzaad (ik koop mijne altijd bij Body en Fit)
1 1/2 tl bakpoeder
snuf zout
60ml appelmoes
4 el honing
90ml sojamelk
flinke hand rozijnen
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
2. Meng het speltmeel, havermout, hennepzaad, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Meng in een aparte kom de appelmoes, honing en sojamelk.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge. Schep de rozijnen erdoor.
5. Schep in de vormpjes en bak 20-25 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.
Geeft 6-8 muffins
Francine
Heel leuk! Ik vind hennepzaad zooooooo ontzettend lekker, het gaat over al mn broodjes en yoghurt en muesli.
Ook dip ik mn fruit erin (A). Bedankt voor het recept!
Inge
Ohh klinkt ook goed :)
W.
Ja hennepzaad! Gisteren toevallig pesto ervan gemaakt. Hennepmelk maken is ook leuk om te doen. Vooral van de gepelde zaden is dat redelijk makkelijk.
Inge
Ohh wat tof pesto :) Maar hennepzaadmelk is zeker een goed idee :)
Judith - myfoodblog.nl
Ik zit nog altijd hevig te twijfelen als ik hennepzaden zie, zal ik ze wel kopen of zal ik ze niet kopen :-D.
Dit recept ziet er in ieder geval heerlijk uit, misschien dus toch maar wel kopen ;-)
Inge
Zeker kopen! Het is echt lekker :)
Leonie
Mijn man gebruikt altijd hennepzaad om mee te vissen. Is dit hetzelfde hennepzaad als wat in dit recept verwerkt is of is dat weer een ander product?
Inge
Hoi Leonie, ik weet het eigenlijk niet, maar als ik een foto opzoek van vis hennepzaad ziet het er wel anders uit…
Marre
Heb ze vanmiddag gemaakt en vind ze (onverwacht) echt super lekker!
Astrid
Ik heb deze muffins inmiddels 2 keer in 3 dagen gemaakt (de helft ingevroren) en ze zijn erg lekker als ontbijt of tussendoortje. Ik heb overigens wel meer appelmoes gebruikt dan in het recept stond, anders was het beslag veel te droog.
Ingrid
speciaal muffin bakvorm gaan kopen, deze morgen voor het eerst muffins gemaakt en dan maar direct deze, aan de ingrediënten te zien dacht ik dat kan niet fout lopen. heb wel de appelmoes vervangen door een appel (minder suikers), honing door ruwe rietsuiker. Ze zijn super lekker. één probleempje die papieren vormpjes blijven deftig in de muffins plakken, is het dan soms best eerst een beetje invetten ? sorry misschien een domme vraag, maar heb nog nooit deze papieren vormpjes gebruikt ;-)
Mar
Supergoed recept heerlijke muffins, zien er prachtig uit.
Inge
Ahh wat leuk om te horen :)
Cynthia
Hoe lang blijven ze goed?
Kan ik ze vanavond maken voor zaterdag?
Inge
Ze blijven wel enkele dagen goed; en je kunt ze altijd invriezen dan blijven ze zeker 3 maanden goed.