Marokkaanse Wortel Kikkererwt Soep

posted in: Soep, Uncategorized | 1

marokaansesoep2

Ik vind het zo leuk om heel veel verschillende geuren en smaken van over de hele wereld in mijn keuken te hebben staan. Zo voegde ik laatst het wel bekende ras el hanout toe aan mijn collectie. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel dat uit meer dan 20 verschillende kruiden bestaat, onder andere piment, kaneel, kruidnagel, gember en nog veel meer. Het leuke aan dit kruidenmengsel dat iedere handelaar zijn eigen samenstelling van het kruidenmengsel heeft, dus in principe zal het telkens iets anders proeven, afhankelijk van waar je het koopt. Nu kocht ik het helaas niet in een soeke, maar gewoon bij de Turkse supermarkt, maar dat maakt het kruidenmengsel niet minder geurig en smakelijk.

Dit maal combineerde ik de heerlijke mix van kruiden met het romige van kikkererwten en het aardse van wortelen in deze heerlijke verwarmde soep die perfect is of je donkere winterse dagen iets warmer en fleuriger te maken.

Hebben jullie nog andere ideeën om ras el hanout in te verwerken?

morokaansesoep

Nodig:

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1/2 tl ras el hanout
1 el fijngehakte verse gember
100g gedroogde kikkererwten, zo lang mogelijk geweekt
2 grote winterpenen, in grove stukken
1l bouillion
1 el tahini
200ml notenmelk

Hoe maak je het:

1. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg de ras el hanout en gember toe en bak 1 minuutje.
3. Voeg de wortel toe en bak kort aan.
4. Voeg de kikkererwten en bouillion toe en breng alles aan de kook.
5. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken (afhankelijk van hoe lang je de kikkererwten hebt geweekt).
6. Voeg de tahni en notenmelk toe en pureer de soep met de staafmixer.

Geeft 4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.