Tempeh Burger

posted in: Hoofdgerecht | 3

Vegetarische burgers maken blijft ontzettend leuk; je kan er namelijk zoveel verschillende kanten mee op. Dit keer wordt hij gemaakt met het ondergeschoven kind van de sojabonen-product familie: tempeh. De lelijke broer van tofu, want echt aanlokkelijk ziet tempeh er niet uit.
Tempeh bevat net als tofu veel voedingsstoffen.
Maar tempeh heeft het voordeel dat het  gefermenteerd is en dat maakt dat de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden.
Net als tofu heeft tempeh weinig smaak, maar dat probleempje lossen we bij deze heerlijke burgers op met Parmezaanse kaas en paprikapoeder.

 

tempehburger

Nodig:

1 el lijnzaad + 3 el water
200g tempeh
1 tl paprikapoeder
1/4 tl zwarte peper
170g zwarte bonen
30g havermout
20g Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

1. Pureer de tempeh en zwarte bonen met een staafmixer, maar zorg ervoor dat het niet helemaal glad is.
2. Roer de rest van de ingrediënten er door en zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Vorm 4 burgers van het mengsel en leg ze op de bakplaat; smeer de burgers in met olie of gebruik een spray (ik gebruikte de spray van Body en Fit).
5. Bak de burgers 15 minuten, draai om en bak nogmaals 15 minuten. Zet de burgers daarna nog 5 minuutjes onder de gril.

Geeft 4 burgers, je kunt de burgers goed invriezen.

3 Responses

  1. Emily van Kampen

    Om heel eerlijk te zijn ken ik tempeh niet zo goed, maar dat is des te meer een reden om het te proberen toch? Deze burger ziet er in ieder geval lekker uit!

  2. Roos

    Heey,

    Het recept ziet er heel lekker uit en ik wil het zeker maken.
    Ik vroeg me alleen af hoe je dit kan pureren met een staafmixer… aangezien er helemaal geen vocht bij zit. Is een keukenmachine niet handiger?

    groetjes,

    Roos

    • Inge

      Heyy Roos, met de keukenmachine natuurlijk ook! Ik ben alleen vaak te lui om die helemaal schoon te maken ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.