Wat is het grootste probleem als je rijst maakt? Juist je houdt altijd rijst over, omdat je altijd te veel rijst maakt. Ik heb meestal het idee dat er te weinig rijst in de pan zit als ik het erin heb gegooid, dus gooi ik er nog maar wat bij terwijl rijst natuurlijk redelijk opzwelt als het kookt, het gevolg ik houd altijd rijst over. jullie weten dat ik niet van eten verspillen houd, dus besloot ik eens op internet te gaan zoeken naar recepten om die gekookte restjes rijst op te maken. En wat vond ik? Deze heerlijke rijstepap.
Andere ideeen voor rijstepap?
Suikervrije Aardbeien Kokos Rijstepap
Tropische Kokos Mango Rijstepap
Pompoen Rijstepap
Zoete Aardappel Rijstepap
Gezonde Rijstepap als Ontbijt
Nodig:
60 g gekookte rijst (de soort maakt niet uit, ik had nu basmati)
125 ml (soja)melk
10 g rozijnen
1 tl kaneel
scheutje vanille-extract
Hoe maak je het:
Doe de rijst, melk, cranberries, kaneel en vanille in een klein steelpannetje.
Breng alles aan de kook en zet daarna het vuur heel laag en laat het mengsel +/- 20 min sudderen totdat al het vocht opgenomen is.
Geeft 1 portie
Anonymous
Inderdaad. Top recept
Jolinda
Wat een geweldig recept! Het ruikt echt heerlijk en het smaakt heerlijk! De hoeveelheid vind ik wel een beetje weinig als ontbijt. Een portie kan wel verdriedubbeld a verviervoudigd worden. Maar thanks! Blij met de ontdekking van dit recept!:-D