Gezonde rijstepap als ontbijt

posted in: Ontbijt | 2

IMG_8667

Wat is het grootste probleem als je rijst maakt? Juist je houdt altijd rijst over, omdat je altijd te veel rijst maakt. Ik heb meestal het idee dat er te weinig rijst in de pan zit als ik het erin heb gegooid, dus gooi ik er nog maar wat bij terwijl rijst natuurlijk redelijk opzwelt als het kookt, het gevolg ik houd altijd rijst over. jullie weten dat ik niet van eten verspillen houd, dus besloot ik  eens op internet te gaan zoeken naar recepten om die gekookte restjes rijst op te maken. En wat vond ik? Deze heerlijke rijstepap.

Andere ideeen voor rijstepap?

Suikervrije Aardbeien Kokos Rijstepap
Tropische Kokos Mango Rijstepap
Pompoen Rijstepap
Zoete Aardappel Rijstepap

Gezonde Rijstepap als Ontbijt

Nodig:

60 g gekookte rijst (de soort maakt niet uit, ik had nu basmati)
125 ml (soja)melk
10 g rozijnen
1 tl kaneel
scheutje vanille-extract

Hoe maak je het:
Doe de rijst, melk, cranberries, kaneel en vanille in een klein steelpannetje.
Breng alles aan de kook en zet daarna het vuur heel laag en laat het mengsel +/- 20 min sudderen totdat al het vocht opgenomen is.

 Geeft 1 portie

2 Responses

  1. Jolinda

    Wat een geweldig recept! Het ruikt echt heerlijk en het smaakt heerlijk! De hoeveelheid vind ik wel een beetje weinig als ontbijt. Een portie kan wel verdriedubbeld a verviervoudigd worden. Maar thanks! Blij met de ontdekking van dit recept!:-D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.