Crunchy Chocolate Dipped Aardbeien

posted in: Snacks | 1

Dit idee stond al heel lang op mijn lijstje, geïnspireerd op een heel erg oud recept hier op de Bakparade.
En nu het aardbeien seizoen aangebroken is, met heerlijke zoete Nederlandse Zomerkoninkjes was het perfecte moment om het idee uit te werken.
Wat was het idee? Een soort van aardbeien bonbons, heerlijke zoete aardbeien gedoopt in een krokant laagje suikervrije chocolade en dan gedipt in een krokant mengsel van amarant, kokos en cocoa nibs. Beter dan dit gaat het niet worden :)

IMG_9147

Nodig: 

30g cacao
30g kokosboter
10-20 druppels stevia
2 el gepofte amaranth (hoe je poft)
1 el kokos
1 el cacao nibs
aardbeien

Hoe maak je het: 

1. Smelt de kokosboter in de magnetron.
2. Roer de cacao en stevia (naar smaak) erdoor. Zet kommetje 15 minuten in de koelkast.
3. Meng in een andere kom de amarant, kokos en cacao nibs.
4. Leg een stuk bakpapier op een snijplank.
5. Doop de aardbeien in de chocolade en daarna in het amaranth kokos mengsel, leg op de snijplank.
6. Laat 30 minuten in de koelkast opstijven.

  1. Joyce

    Oh, dit ziet er echt heerlijk uit! Aardbeien en chocolade zijn zo lekker samen, ik ben benieuwd om deze combinatie eens uit te proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.