Ik woon in een appartement met een redelijk klein balkon (het zal maximaal 2m3 zijn). Ondanks de grootte van het balkon vind je toch een complete mini moestuin op mijn balkon. Er staan potten met radijs, sla, courgette planten, paprika planten en nog wat kruiden. Mijn groente en fruit consumptie kan bij lange na niet door mijn balkontuin voorzien worden, maar het is zo leuk om iets van een ienimiene zaadje uit te zien groeien tot een super grote plant die dan ook nog eens heerlijke vruchten geeft met alleen wat aarde en zonlicht. Het heeft iets magisch.
En buiten dat zijn het ook nog eens de lekkerste groente en fruit die ik ooit proefde. Omdat mijn eigen gekweekte aardbeien zo lekker zijn, besloot ik ze een extra speciale behandeling te geven en kwamen ze terecht in dit heerlijke banaanbrood, dat geïnspireerd is op een eerder recept voor kers banaan brood. De smaak van de aardbeien word zo mogelijk nog zoeter als je ze bakt in de oven en dan gecombineerd met knapperige cacoa nibs. Awesome.
Nodig:
250g boekweitmeel
1 ½ tl bakpoeder
½ tl zout
1 el gemalen lijnzaad
3 el melk
3 bananen (ongeveer 300g)
170g appelmoes
150g aardbeien, in stukjes
20g cacao nibs
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Pureer in een andere kom de bananen. Roer de melk, lijnzaad en appelmoes erdoor.
- Roer de natte ingrediënten door de droge.
- Schep de aardbeien en cacao nibs erdoor.
- Schep het beslag in de vorm en bak 45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Geeft 10-12 plakken brood.
Je kan het brood makkelijk in plakken invriezen
Sofie
Wat een leuk recept, het ziet er heerlijk uit!