Banaan Lijnzaad Crackers

posted in: Brood | 17

Lijnzaad en ik zijn goede vrienden.
Ze zijn niet alleen geweldige ei-vervangers, bevatten super veel vezels, maar bevatten ook nog belangrijke onverzadigde vetten.
En omdat ze relatief weinig smaak hebben, kan je de zaadjes voor super veel dingen gebruiken.
Zoals deze heerlijke crackers die het krokante van geroosterde lijnzaad, combineert met
het zoete van hele rijpe banaan en het aroma van kaneel.
Super makkelijk, gezond, snel en lekker!

lijnzaadbanaancrackers

Nodig:

1 rijpe banaan
8 el lijnzaad of
4 el lijnzaad en 4 el havermout
1/2 tl kaneel

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Prak de banaan fijn.
3. Roer de lijnzaad, havermout en kaneel erdoor.
4. Spreidt het mengsel redelijk dun uit op de bakplaat.
5. Bak 25-30 minuten totdat de crackers krokant zijn. Laat afkoelen op de bakplaat, ze worden
dan nog krokanter.

Geeft 8 kleine crackers die ontzettend lekker zijn met speculoos hummu

17 Responses

  1. Anonymous

    Lekker zijn ze, ik maak van te voren met een lepel kleine strepen al, zo zijn ze daarna makkelijk te breken. Mmmm

  2. Iris

    Ik wou dat lijnzaad en ik ook zulke goede vrienden waren! Ik heb het een paar keer in m’n eten gebruikt maar ik kreeg er elke keer zoooooveel buikpijn van. Tegen bananen kan ik ook niet zo goed. Maar ik heb sowieso een beetje een moeilijke buik hoor. Ik denk dus niet dat dit recept iets voor mij is, haha! Helaas!

  3. Lot

    Prima idee, en voor mij goed omdat ik nog een pot lijnzaad heb staan die ik wil opmaken. Banaan ligt nog in de vriezer die ga ik ervoor geb ruiken en doe er ook nog wat chiazaadjes bij.

  4. Mb82

    Mmmmmmm….. Ik heb ze vandaag gemaakt en t is heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

  5. Sonja

    Lekkere cracker! Deze viel ook bij mijn familie in de smaak.
    Probeer wel eerst een klein stukje, sommigen kunnen heftig reageren op lijnzaad.

  6. Tannie

    ze staan in de oven. Ben benieuwd. Je zou het nooit verzinnen, banaan en lijnzaad, meer niet ..(ik vergat de kaneel niet hoor) maar bij wijze van spreken. Dat dat een lekker crackertje kan worden…!

  7. Tannie

    nog even een verslag van het resultaat: Lekker! Het werkt echt;-). Ik had alleen een beetje een probleempje omdat het bakpapier nogal erin geplakt zat. Moest beetje prutsen om sommige stukjes eraf te krijgen. Ik weet ook niet goed hoe dat komt. Groetjes.

    • Inge

      Heyyy wat leuk dat je het uitgeprobeerd hebt :) Wat je zou kunnen uitproberen wat betreft het plekken is het papier er af halen als de crackers nog warm zijn, meestal gaat dat makkelijkere, en dan terug leggen in de oven.

      • Tannie

        Dat is een goede tip. Denk dat dat inderdaad beter werkt, ik liet ze idd afkoelen met papier eraan.

    • Inge

      Dat is een hele geode vraag haha, ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik het niet meer zeker weet, maar ik denk of hummus of baba ganoush.

  8. Laura

    Ik denk dat ik ze de volgende keer op 180 graden bak, want ze werden gauw donker maar bleven zacht.
    De smaak is super goed, dus ga ze zeker nog eens een keer maken.
    Groetjes Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.