Gezondere tiramisu

posted in: Desserts | 4

gezonderetiramisu1

 

Als ik nog maar een toetje zou mogen eten mijn hele leven lang, dan zou ik het wel weten: tiramisu! De heerlijke combinatie tussen romige mascarpone, de heerlijke lange vingers en de heerlijke smaak van koffie. Ik word er zo zo zo blij van! Maar dat is ook de betekenis van tiramisu, ”maakt me blij”. En ik word nog blijer van deze tiramisu omdat het mijn eigen gemaakte gezondere variant is. Met minder suiker, meer eiwitten en minder vet. Next step? Een gezondere variant van de lange vingers bedenken, iemand een idee?

 

gezonderetiramisu2

 

 

Nodig:
150g ricotta
150g cottage cheese
1 grote eetlepel roomkaas
5 druppels stevia
1 kop sterke koffie
pak lange vingers

Hoe maak je het:
1. Pureer de ricotta, cottage cheese, roomkaas, stevia en 2 el van de sterke koffie tot een glad geheel in de keukenmachine.
2. Giet de rest van de koffie in een platte schaal.
3. Doop een lange vinger in de koffie en leg op de bodem van een kleine ovenschaal.
Herhaal dit totdat de hele bodem bedekt is met lange vingers.
4. Verdeel de helft van het ricotta mengsel over de lange vingers. Herhaal het proces van de lange vingers in koffie dopen en eindig met een laag crème.
5. Garneer met cacao of wat fijn geraspte chocolade. Laat de tiramisu een aantal uur in de koelkast opstijven.

Geeft 6-8 porties.

4 Responses

  1. Anne

    Als gezonde vervanger van lange vingers kun je misschien gewoon een gezonde cake maken! van amandelmeel of kokosmeel bijvoorbeeld! Als je dit als bodem gebruikt en er dan espresso overheen giet(niet te veel natuurlijk) dan werkt dit denk ik ook heel goed!

  2. Anne-Sophie

    Ik bak meestal een dunne, veganistische, suikervrije chocoladecake/bisquit en snijd die dan in repen. Chocoladecake, omdat ik nogal een chocoholic ben en wat extra chocola in tiramisu wat mij betreft nooit kwaad kan ;) In plaats van mascarpone gebruik ik ook graag een mengsel van silken tofu en sojaroom, met wat amaretto en rijststroop of agave erbij …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.