Vegetarische Linzenballetjes

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 0

linzenballetjes

Deze linzenballetjes zien er misschien niet heel bijzonder uit, maar ik beloof je dat zijn ze zeer zeker wel. Want deze balletje maken linzen niet alleen maar eetbaar (ik vind gewone gekookte linzen niet zo smaakvol), maar ook nog eens super lekker.
In deze balletjes combineer ik de linzen met cottage cheese (natuurlijk zelfgemaakt) voor heerlijke romigheid en Parmezaanse kaas voor een heerlijke kazige smaak en wat kruiden voor nog meer extra smaak. De smaak van deze linzenballetjes is dus heel erg goed, maar de textuur is misschien nog wel beter. De balletjes zijn knapperig van de buitenkant en heerlijk zacht van binnen.
Je kan de balletjes op meerder manieren serveren, ik serveerde ze dit maal bij een flink bord groenten pasta, maar ze zijn ook erg lekker op een broodje met wat saus of gewoon zo als een lekker snack.

Vegetarische linzenballetjes

Nodig:

160g gekookte groene linzen
1 el lijnzaad
120g cottage cheese
15g Parmezaanse kaas of voedingsgist
1 teentje knoflook, fijngehakt
15g Panko broodkruim, vers broodkruim, of paneermeel
1 tl tijm of 1 tl Italiaanse kruiden, of 1 el pesto
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het:
1. Pureer de linzen in de keukenmachine of met een staafmixer tot ze redelijk fijn zijn.
2. Pulseer de de rest van de ingrediƫnten door de gemalen linzen en zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Vorm balletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de balletjes met wat olijfolie.
5. Bak de balletjes 15 minuten, draai om en bak ze nogmaals 15 minuten.

Aangepast van The Sprouted Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.