Cheesy Linzen Balletjes

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 0

cheesy linzen balletjes2

Deze balletjes zien er misschien niet heel bijzonder uit, maar ik beloof je dat zijn ze zeer zeker wel. Want deze balletje maken  linzen niet alleen maar eetbaar (ik vind gewone linzen niet zo lekker), maar ook nog eens super lekker, wat ik toch een klein wonder vind voor linzen.
In deze balletjes combineer ik de linzen met cottage cheese (natuurlijk zelfgemaakt) voor heerlijke roomigheid en voedingsgist voor een heerlijke kazige smaak ( je kan ook Parmezaanse kaas gebruiken, maar die had ik niet in huis) en een flinke berg tijm voor extra smaak.
Ik diende het op, op een zoete aardappel wrap waar het recept nog van komt, home-made yoghurt knoflook saus en wat lekkere salade.

cheesy linzen balletjes

Nodig:

160g gekookte groene linzen
1 el lijnzaad
120g cottage cheese
2 el Parmezaanse kaas of voedingsgist
1 teentje knoflook, fijngehakt
15g Panko broodkruim, of vers broodkruim
1 tl tijm
zout en peper

Hoe maak je het:
1. Pureer de linzen tot ze redelijk fijn.
2. Roer de rest van de ingrediënten door de linzen en zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Vorm balletjes van het mengsel en leg op de bakplaat.
5. Bak de balletjes 15 minuten, draai om en bak ze nogmaals 15 minuten.

Serveer op vers gemaakt pita brood en besprenkel met wat knoflooksaus.
Aangepast van The Sprouted Kitchen

Leave a Reply