Quinoa Kokos Banaan Brood

posted in: Brood, Suikervrij | 0

Het is en blijft een van mijn favoriete dingen om te bakken banaanbrood. Het is zo lekker en zo makkelijk om te maken en het is de perfecte manier om overrijpe bananen te verwerken (want verspillen is natuurlijk zonde). Dit banaanbrood is net weer anders dan alle varianten die hier op De Bakparade te vinden zijn. De basis van dit brood is namelijk quinoa! De quinoa word gemengd met havermout en speltmeel, voordat we er bananen en roomkaas er aan toevoegen voor romigheid en zoetheid, tenslotte voegen we nog wat kokos toe voor de heerlijke tropische smaak en dan schuiven we hem 50 minuten in de oven en eindigen we met een heerlijk stevig, zoet banaanbrood :)

Andere Bananenbroden:

Glutenvrij Banaan Brood Tropisch BanaanbroodSpicy Gember BanaanbroodBoekweit Witte Chocolade Banaanbrood – Suikervrij Boekweit Aardbei Banaan Brood 

quinoa banaan brood

Nodig: 

200g gekookte quinoa
3 bananen
80g roomkaas of kokosolie
10 druppels stevia
2 el lijnzaad
60ml (soja) melk
120g havermout
120g speltmeel
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
45g gedroogde kokos

Hoe maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Pureer de banaan samen met de roomkaas, stevia, sojamelk en lijnzaad.
3. Meng in een andere kom de havermout, speltmeel, bakpoeder, zout en gedroogde kokos.
4. Schep het banaanmengsel en de gekookte quinoa door het havermout-meel mengsel.
5. Schep het beslag in de vorm en bestrooi met extra kokos/
6. Bak heet brood 45-50 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 8-10 plakken 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.