Culinair Maastricht: 5 leukste Koffiezaken

posted in: Culinair Maastricht | 0

Ik geef het heel eerlijk toe, I love coffee. Bijna ieder weekend ga ik wel ergens in het centrum van Maastricht koffie drinken. Ik heb dus al heel wat zaakjes in het centrum gehad, maar vandaag zette ik mijn 5 meest favoriete zaken op een rijtje. Dus ben je een keertje in Maastricht? Breng zeker een bezoekje aan de heerlijke koffiezaken!

Coffeelovers

DOM_BACKGROUND

 

Foto van de website van coffeelovers 

Een hele bekende, met meerdere locaties in de stad. De meest speciale locatie vind je in de Selexys, deze bevindt zich namelijk in oude kerk uit de 11e eeuw! Een prachtige omgeving om een lekker kopje koffie te drinken. De meest rustige locatie is Annex op het plein 1992. Coffeelovers is overigens van Blanche Dael, een koffiehuis dat al sinds 1878 in Maastricht op de Wolfsstraat zit. Je kan nog steeds in de winkel op de Wolfsstraat terecht voor vers gebrandde koffie, pinda’s of heerlijke thee. Als ik een thee mag aanraden is het wel de Droum vaan Mestreech (Droom van Maastricht) of Us Leef Vruike (Onze Lieve Vrouw oftewel Maria, vernoemd naar de Onze Lieve Vrouwe Kerk). Het lekkerste drankje is voor mij wel de crème noissette, een heerlijke koffie met hazelnootsmaak!

Coffeelovers vind je op:
Plein 1992, Ruiterij 2, Maastricht
Annex, Plein 1992 15, Maastricht
Dominicanen, Dominikanerkerkstraat 1, Maastricht

Le Marais Deux

b7869_img1f b7870_img1f

Foto’s van website Le Marais Deux

We ontdekten Le Marais Deux – Koffie bij Joost en Maartje bij toeval, we waren wat aan het slenteren en liepen een leuke on-Maastrichts hippe winkel in en opeens achterin de zaak zat een koffiezaak. We ploften vol verbazing neer in een lekkere stoel en dronken een van de beste cappuccino’s die ik ook in Maastricht heb gehad. De omgeving is heerlijk hip, de sfeer super relaxed en Joost en Maartje zijn super aardig. De winkel ligt misschien niet in een druk stukje Maastricht, maar heel veel mensen hebben Le Marais ontdekt. Je vind Le Marais Deux in de buurt van de Onze Lieve Vrouwe kerk, even de Koestraat door en je bent er!

Le Marais Deux – Maastrichter Heidenstraat 6

Taart

1323_1_taart_loop3__75_200x200

1323_3_taart_loop1__75_200x200

 

Foto’s van VVV Maastricht 

Aan Taart kan je bijna niet voorbij lopen. Als je er naar binnen gluurt stralen de prachtige antieke meubels en kroonluchters je tegemoet en als je dan wat beter kijkt zie je allemaal schattige antieke kopjes en schoteltjes en mooie oude stoelen. Bij Taart ga je alleen al voor de ervaring een keer koffie drinken. Maar als je er dan toch bent dan moet je zeker ook een stukje taart nemen, want je bent bij TAART ;)
Je vind Taart tussen de Markt en het Vrijthof in.

Taart – Helmstraat 2a

De Brandweerkantine

b94ce355e2500ab9211db57e175a6310

Foto van de website Brandweerkantine

Release je inner hipster en loop deze oude brandweerkazerne in voor een hele unieke hippe sfeer. De Brandweerkantine bestaat nog niet zo heel lang (ik lees net op de website pas 1 jaar), maar als stiekeme hipster heeft deze zaak mijn hart toch wel veroverd. Buiten de heerlijke sfeer, de prachtige vintage (of tweedehandse?) spulletjes, de ruilbibliotheek en ontzettend lekkere lunch (probeer zeker de falafal pita!) kaart, weten ze hier ook een goed kopje koffie te zetten!
De Brandweerkantine ligt een beetje uit de richting, maar met 5 minuutjes lopen vanaf de Markt ben je er!

De Brandweerkantine – Capucijnenstraat 21

Teazone

Gruwel je van koffie? Ben je een echte theeleut? Dan beveel ik je Teazone van harte aan. Niet perse een hippe plek, maar wel een hele bijzondere plek, met een uniek Oosters geïnspireerd interieur vol met spulletjes die ook nog te koop zijn. Bij Teazone hebben ze op de kaart zeker 200 verschillende soorten thee staan, die je vervolgens in een ontzettend schattig Oosters theepotje geserveerd krijgt met een zandlopertje zodat je de thee precies lang genoeg laat trekken. Buiten de heerlijke thee en de unieke sfeer, hebben ze ook elke dag zeker 5-6 verse en unieke taarten.
Je vind Teazone in de Koestraat een zijstraat van het Onze Lieve Vrouwen Plein.

Teazone – Koestraat 9

 

Leave a Reply